(4-C'li) personelinin mesai saati değişti!

Meclis'te çalışan geçici personelin (4-C'li) çalışma saati ve sürelerinde değişikliğe gidildi. Bazı çalışanları ücretlerinde ise değişiklik yapıldı.TBMM Onur Ödülü için adaylık başvuruları, 22 Mart 2013 tarihine kadar yapılabilecek. TBMM Başkanlık Divanı,

(4-C'li) personelinin mesai saati değişti!

Meclis'te çalışan geçici personelin (4-C'li) çalışma saati ve sürelerinde değişikliğe gidildi. Bazı çalışanları ücretlerinde ise değişiklik yapıldı.

TBMM Onur Ödülü için adaylık başvuruları, 22 Mart 2013 tarihine kadar yapılabilecek. TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplandı.
 
Toplantıda, TBMM Onur Ödülü verilmesine dair takvim de kararlaştırıldı. TBMM Onur Ödülü için aday başvuruları, 22 Mart 2013 tarihine kadar yapılabilecek. TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu, bildirilen adayları, 22 Nisan'a kadar ön değerlendirmeye tabi tutulacak.
 
Toplantıda, TBMM Park ve Bahçeler Yönetmeliği, TBMM'de Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmelik, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Eğitim Yönetmeliği, Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, Milli Saraylara Bağlı Birimlerde Kurum ve Kişilerce Yapılacak Araştırma Yönetmeliği, Milli Saraylar Geleneksel Sanatlar, Restorasyon ve Konservasyon Uygulama Programları Yönetmeliği, TBMM Milli Saraylar, Köşk, Kasır ve Müştemilatının Bakım, Onarım ve Korunmasına İlişkin Yönetmelik, Milli Saraylara Bağlı Birimlerde Gezi Yönetmeliği, Milli Saraylara Bağlı Birimlerde Fotoğraf Çekme ve Görüntü Alma Yönetmeliği, Milli Saraylara Bağlı Birimlerin Tahsisine İlişkin Yönetmelik, TBMM Başkanlığı Haberleşme Yönetmeliği Kapsamındaki Haberleşme Hizmet Alımlarına İlişkin Usul ve Esaslar da kabul edildi.
 
ÇEKİM ÜCRETLERİNDE YAPILANDIRMAYA GİDİLDİ
 
Milli Saraylara Bağlı Birimlerde Fotoğraf Çekme ve Görüntü Alma Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle çekim ücretleri yeniden belirlendi.
 
Buna göre, düğün fotoğrafı çekimlerinde Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı hariç dış mekanlarda 1 saatlik çekim bedeli bin 500 TL'den 500 TL'ye indirildi.
 
Reklam, film ve fotoğraf çekimi dışında uygulanacak ücretlerde de indirime gidildi. Dış çekimin saati bin liradan 500 liraya, iç çekimin saati 2 bin 250 liradan 2 bin liraya, eser/objenin adet çekimi ise 350 liradan 250 liraya düşürüldü.
 
Ürün ve firma tanıtımına konu olacak reklam filmi çekimlerinde Yıldız-Şale, Maslak, Aynalıkavak, Beykoz, Ihlamur ve Küçüksu kasırlarında dış çekim 10 bin lira oldu. Yıldız Çini ve Porselen ile Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikaları'nda dış çekim 7 bin 500 liradan, 5 bin liraya, sanat galerisi 10 bin liradan 5 bin liraya, Saray Koleksiyonları Müzesi 10 bin liradan 5 bin liraya indirildi.
 
Ürün, firma tanıtımına konu olacak reklam fotoğrafı çekimlerinin fiyatlarında da indirim yapıldı. Buna göre, Beylerbeyi Sarayı'nın dış çekimi 18 bin liradan 10 bin lira, Yıldız Şale'nin 12 bin 500 liradan 5 bin lira oldu.
 
Toplantıda, milletvekillerine yanlarında çalıştıracakları personelin ücreti de dahil olmak üzere toplam bir maaş verilmesi gündeme geldi. Milletvekillerine, verilen bu ücret ile istediği kadar personeli, istediği ücret verebilmesine ilişkin bu öneri konusunda Meclis'in bir çalışma yürütmesi benimsendi.
 
Eski ve görevdeki milletvekillerine, kemikiçi implant uygulamalarında kullanılan implant gövdesi, iyileşme başlığı ve daimi başlığı için ödenen 450 TL, 600 TL'ye çıkartıldı, ayrıca 100 TL de hassas tutucu malzeme bedeli için ödeme yapılacak. 250 TL olan gözlük çerçeve bedeli, 150 TL olan gözlük camı, 1500 TL olan işitme cihazı ve 250 TL olan tamir ücretlerinde ise bir değişikliğe gidilmedi.
 
GEÇİCİ PERSONELİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE SÜRELERİ
 
Meclis'te calışan 4-C'li personelin çalışma saati ve sürelerinde de değişikliğe gidildi. Buna göre, Geçici personelin çalışma ve saat ve sürelerinin belirlenmesinde kurumda devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve süreleri uygulanacak. 4-C'li, kendisine verilen görevleri çalışma saat ve sürelerine bağlı kalmaksızın sonuçlandıracak.
 
Geçici personelin malullük veya yaşlılık aylığı almaya hak kazanması, yaptığı görevin ortadan kalkması, göreve alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması, sözleşme hükümlerine uymaması, disiplin suçu işlemesi, mazeretsiz 3 gün veya sözleşme süresince 5 gün işe gelmemesi, hakkında yaptırılan güvenlik soruşturmasının olumsuz çıkması durumunda, sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilebilecek.
 
Bilgi ve görgülerini artırmak, mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, araştırma ve incelemelerde bulunmak, staj veya kurs görmek üzere toplam 11 yasama uzmanı ve yasama uzman yardımcısı, lisansüstü eğitim için ise 4 yasama uzmanı, bu yıl içinde yurt dışına gönderilecek.
 
TBMM yerleşkesi içerisine yapılacak çok katlı otoparkın üzerine, personel çalışma ofisi ihtiyacını karşılamak üzere hizmet binası yapılması önerisi de gündeme geldi. Ancak bu öneri kabul görmedi.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem