3.Döneme takılan memur olacak

 AK Parti ’nin tüzüğüne göre aralarında partinin kurmaylarının da bulunduğu 73 milletvekili, 3 dönemdir üst üste Meclis’te görev yaptıkları için yeniden aday olmayacak. Hükümet, bazı eski vekillerin kamuda üst düzey yönetici olabilmesinin yolunu açacak bi

3.Döneme takılan memur olacak

 

AK Parti ’nin tüzüğüne göre aralarında partinin kurmaylarının da bulunduğu 73 milletvekili, 3 dönemdir üst üste Meclis’te görev yaptıkları için yeniden aday olmayacak.
 
Hükümet, bazı eski vekillerin kamuda üst düzey yönetici olabilmesinin yolunu açacak bir yasal hazırlığa başladı.Meclis’in gündemindeki ‘torba kanun’ tasarısına göre, ‘dışarıdan atama’ ile üst düzey yönetici olunabileceği gibi Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey kadrolara atanabilmek için aranan ‘özel şartlar’ da kaldırılacak. Tasarıdaki düzenlemeler şöyle:
 
Ek göstergesi 6.400 ve daha yüksek tespit edilen yönetici kadrolarına açıktan da atama yapılabilecek. Ancak bu kadrolara bu şekilde atanmış olmak, kamu kurum ve kuruluşlarındaki diğer herhangi bir kadro veya pozisyona atanma veya kamuda herhangi bir statüde çalışma açısından kazanılmış hak teşkil etmeyecek.
 
Müdür ve daha üst unvanlı yönetici kadrolarına atanabilmek için öğrenim durumu ile toplam hizmet süresi dışında; belirli bir meslek mensubu, kariyer meslek mensubu olma şartı aranmayacak.
 
Yürürlükteki 6004 sayılı Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 13’üncü maddesinin (a) ve (b) bentlerindeki “Müsteşar ve müsteşar yardımcıları, büyükelçilik yapmış birinci derece kadrodaki meslek memurları arasından atanır. Genel müdürler, yardımcıları ve müstakil daire başkanları, birinci derece kadrodaki meslek memurları arasından atanır” ibareleri kaldırılıyor. Ayrıca Dışişleri yönetici kadroları için özel şartlar da kaldırılacak.
 
‘3 dönem’ kuralına takıldıkları için AK Parti listelerinden yeniden aday gösterilemeyecek 73 milletvekili şunlar:
 
“ Recep Tayyip Erdoğan , Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Ali Babacan, Sadullah Ergin,, Nihat Ergün, Binali Yıldırım, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız, Faruk Çelik, Egemen Bağış, Suat Kılıç, Fatma Şahin, Ömer Çelik, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi, Edip Uğur, Nükhet Hotar, Haluk İpek, Recep Akdağ, İdris Naim Şahin, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Necati Çetinkaya, Sadık Yakut, Vecdi Gönül, Nafiz Özak, Mehmet Ali Şahin, Ayhan Sefer Üstün, Cevdet Erdöl, Mustafa Ataş, Halide İncekara, Sait Açba, Ruhi Açıkgöz, Ali Rıza Alaboyun, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Vahit Kiler, Bayram Özçelik, Ali Küçükaydın, Mehmet Daniş, Ünal Kaçır, Enver Yılmaz, Nevzat Pakdil, Hakkı Köylü, Muzaffer Baştopçu, Fehmi Kinay, Mehmet Katsal, Nusret Bayraktar, Şaban Dişli, Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Afif Demirkan, Yahya Akman, Şükrü Ayala, Zeyit Aslan, Köksal Toptan, Ziyaettin Akbulut, Mehmet Sarı, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Hasan Ali Çelik, Murat Yıldırım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem