‘38 milyon kullanıcının bilgileri çalındı’

Adobe'den yapılan açıklamada, yakın bir süre önce düzenlenen siber saldırıda, sanılandan çok daha fazla müşterinin etkilendiğinin ortaya çıktığı belirtildi.Şirket, şu anda yaklaşık 38 milyon aktif kullanıcının şifrelerinin ve kullanıcı adlarının çalındığı

‘38 milyon kullanıcının bilgileri çalındı’

Adobe'den yapılan açıklamada, yakın bir süre önce düzenlenen siber saldırıda, sanılandan çok daha fazla müşterinin etkilendiğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Şirket, şu anda yaklaşık 38 milyon aktif kullanıcının şifrelerinin ve kullanıcı adlarının çalındığına inanıldığını, internet korsanlarının aynı zamanda, iki yıldır veya daha uzun süredir kullanılmayan, sayısı belirsiz hesabın ayrıntılarına eriştiğini bildirdi.

Siber saldırıda, popüler görüntü-düzenleme programı Photoshop'un kaynak kodunun bölümlerinin de çalındığı kaydedildi.

Daha önce siber saldırıdan 2,9 milyon hesabın etkilendiğini açıklayan Abode, Acrobat PDF belge düzenleme yazılımının ve ColdFusion internet uygulamasının kaynak koduna yasadışı yollardan erişildiğini bildirmişti.

Korsanların eriştiği bilgi, Adobe'nin yazılım çalışmalarını ne şekilde yürüttüğünün incelenmesini ve tekniklerinin kopyalanmasını sağlayabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler