375 ton uyuşturucu ele geçirildi

   Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, uyuşturucunun terör örgütünün üst yönetiminin talimatıyla ekildiğini ve ticaretinin yapıldığını belirterek, örgütün uyuşturucu tarlalarını mayın, bomba ve hain tuzaklarla koruduğunu söyledi. Toprak, 2 gün önce yaptıkla

375 ton uyuşturucu ele geçirildi

 

 

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, uyuşturucunun terör örgütünün üst yönetiminin talimatıyla ekildiğini ve ticaretinin yapıldığını belirterek, örgütün uyuşturucu tarlalarını mayın, bomba ve hain tuzaklarla koruduğunu söyledi. Toprak, 2 gün önce yaptıkları operasyonda 7’si milis 32 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

   

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü PKK'nın en önemli finans kaynakları arasında yer alan uyuşturucuya yönelik Diyarbakır'da bütün güvenlik birimlerinin katılımıyla yapılan operasyonun detaylarını açıkladı.Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütünün barındığı Lice-Kocaköy ve Hazro üçgeninde yapılan operasyonda, kanlı terör örgütü PKK/KCK’nın finans kaynaklarına ve terör örgütünün bu alanda çalıştırdığı ve uyuşturucuda da kullandığı terör bağlantılı milis ve terörist yapılanmasına büyük bir darbe vurulduğunu söyledi. 

 

Vali Toprak, operasyona 31 jandarma özel harekat ve komando timi, 7 polis özel harekat timi ve 17 geçici köy korucusu operasyon timi ile Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün, başta Narkotik ve Kaçakçılık, Güvenlik, Terör ve İstihbarat birimlerinin katıldığını söyledi. 12 köyde, yaklaşık 500 dönüm alanda ekili bulunan 3 milyon 49 bin 293 kök kenevir bitkisi imha edildiğini belirten Toprak, “Bu, 125 ton toz esrar ve 250 ton kubar esrara tekabül etmektedir. Ayrıca, 790 kilogram toz esrar ve 328 kilogram kubar esrar olmak üzere piyasa değeri 1.7 milyar TL olan uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.” dedi. Vali Toprak, operasyonda 7’si milis olmak üzere 32 kişinin gözaltına alındığını, 33 kişinin firari olarak arandığını kaydetti. 

 

Diyarbakır’da yapılan dev operasyonda, en büyük kaynağını uyuşturucu ticaretinden alan terör örgütünün üst yönetiminin talimatı ile uyuşturucu üretimi ve ticaretini desteklediğinin ortaya çıktığını anlatan Vali Toprak, “Terör örgütü mensuplarının faaliyet yürüttüğü kırsal alanda, terör örgütüne müzahir şahıslara hint keneviri ekimi yaptırdığı ve söz konusu alanları korumak için geçilmesi gereken yol güzergahlarının mayın ve el yapımı patlayıcı ile tuzaklamalar yapılarak, güvenlik güçlerinin alana girmesinin engellenmesine çalıştığı ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.  

 

Terör örgütünün uyuşturucu ekimi-satımı yoluyla ve sokak satıcılarından elde ettiği gelirle kanlı eylemlerini finanse ettiği ve arta kalan kısmını da Irak’ın kuzeyinde bulunan kamplara aktardığını belirten Vali Toprak, şunları söyledi: “Terör örgütüne müzahir milis ve kitleleri zenginleştirerek, metropollerde uyuşturucuyu piyasaya sürerek insanları uyuşturucuya alıştırarak zehirledikleri, böylece suçlu oluşturup sonrasında terör örgütüne eleman kazandırdıkları anlaşılmıştır. Bu operasyonla terör örgütünün en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vurulmuş, aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın gerçek ve kirli kanlı yüzü bir kez daha ortaya çıkarılmıştır.” 

 

“TERÖR ÖRGÜTÜ KENEVİRLERİ SÖKEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇTI” 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, uyuşturucu operasyonu sırasında, teröristlerin, kenevirlerin imha edilmesini engellemek için güvenlik güçlerine taciz ateşi açtığını dile getirdi. Vali Toprak, “Lice ilçesine bağlı Kabakaya Köyü'nde operasyon devam ederken, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerce uyuşturucu operasyonunu engellemek maksadıyla operasyonda görevli güvenlik güçlerine karşı taciz ateşi açılmış olup, açılan ateşe güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş ve herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Konu ile ilgili tahkikata devam edilmektedir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler