35 kilo patlayıcı ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarında patlayıcı taşınan bir araca düzenlediği operasyonda, aracı kullanan PKK'lı 'dur’ ihtarına ateşle karşılık verince çıkan çatışmada yaralı olarak yakalandı.Araçta yapılan aramada 35 kilo patlayıcı ele geçirildi. PKK'lı

35 kilo patlayıcı ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarında patlayıcı taşınan bir araca düzenlediği operasyonda, aracı kullanan PKK'lı 'dur’ ihtarına ateşle karşılık verince çıkan çatışmada yaralı olarak yakalandı.

Araçta yapılan aramada 35 kilo patlayıcı ele geçirildi. PKK'lının ele geçirilen patlayıcı ile eylem hazırlığı içinde olduğu açıklandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bahar aylarıyla birlikte PKK-KCK'nın yoğun bir eylemsel faaliyete yöneldiğini belirleyerek çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fizik takip sonunda PKK'lıların yüklü miktarda patlayıcı sevki yapılacağını belirleyen polis, dün gece Mardin'ın Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçesi karayolu üzerindeki Girmeli Beldesi yakınlarında içinde patlayıcı bulunan araca operasyon düzenledi.

POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİ

Operasyonda 'dur' ihtarına uymayan araç sürücüsü PKK'lı polislere ateş açarak araçla birlikte kaçmaya başladı. Polisin de ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada adının A.Rahman Fidan olduğu belirtilen PKK'lı yaralı olarak ele geçirildi.

Mardin Valiliği, teröristin kullandığı araçta yapılan aramada yaklaşık 35 kilo patlayıcı ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, "Bugüne kadar bir seferde yakalanan en fazla patlayıcı olduğu değerlendirilen patlayıcının 24 kilogramı TNT, 5 kilogramı A-4, geri kalanı ise çeşitli patlayıcılar oluşturmaktadır.

Uzmanlar, bu miktarda bir patlayıcının Amonyum Nitrat ile zenginleştirildiği takdirde 8-9 ton patlayıcı olabileceğini belirttiler. Yakalanan patlayıcı ile gerçekleştirilebilecek muhtemel birçok eylemin önlendiği, operasyonda aracı kullanan terörist kaçmak isterken yaralı olarak yakalandı. Daha öncede birçok suça karıştığı teröristin tedavisine kaldırılmış olduğu hastanede devam ediliyor" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem