32 asker öldü, 15 yaralı!

Nijer'in güneydoğusunda  bulunan Poso kentinde, ordu güçleri  ile terör örgütü Boko Haram militanları arasında çatışma çıktı.   Çıkan çatışmalarda 32 askerin  öldüğü, 15 askerin de yaralandığı bildirildi.   Nijer Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıkl

32 asker öldü, 15 yaralı!
Nijer'in güneydoğusunda  bulunan Poso kentinde, ordu güçleri  ile terör örgütü Boko Haram militanları arasında çatışma çıktı.
 
Çıkan çatışmalarda 32 askerin  öldüğü, 15 askerin de yaralandığı bildirildi.
 
Nijer Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Poso kentinde  Boko Haram militanlarıyla çıkan çatışmalarda 30'u Nijer, 2'si Nijeryalı olmak  üzere 32 asker hayatını kaybetti, 7'si Nijer, 8'i Nijeryalı 15 asker de  yaralandı." ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada ayrıca, yüzlerce Boko Haram militanının dün gece Poso  kentinde Orduya ait bir merkeze saldırı düzenlediği, askerlerin saldırıya  karşılık vererek kentin tüm bölgelerinde kontrolü sağladığı da kaydedildi.
 
Örgütün, ülkenin güneydoğusunda Diffa bölgesine bağlı Yebi kasabasına  perşembe günü   düzenlediği saldırıda da 8 sivil ölmüş, çok sayıda dükkan  yağmalanmıştı.
 
İki hafta içinde Yebi'ye ikinci kez saldıran terör örgütünün, 20  Mayıs'taki saldırısında da 6 kişi yaşamını yitirmişti. Terör örgütü geçen hafta  da Bosso'da askeri üsse saldırmış, çıkan çatışmada 10 militan ölmüştü.
 
Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, terör örgütü Boko Haram ile  mücadele kapsamında oluşturulan Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM), Boko Haram  ile diğer silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin,  istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem