31 PKK'lıdan 10'u kaldı !

 Tunceli'nin Sarıyayla Karakolu'na 2 yıl önce PKK'lı grubun saldırı düzenlemeden önce yaptıkları hazırlıkları fotoğrafladıkları ortaya çıktı. Uzaktan izledikleri karakolun haritasını çıkaran grup, ardından ormanlık alanda toplanıp odun parçalarından karak

31 PKK'lıdan 10'u kaldı !

 

Tunceli'nin Sarıyayla Karakolu'na 2 yıl önce PKK'lı grubun saldırı düzenlemeden önce yaptıkları hazırlıkları fotoğrafladıkları ortaya çıktı. Uzaktan izledikleri karakolun haritasını çıkaran grup, ardından ormanlık alanda toplanıp odun parçalarından karakolun yerini ve üç üs bölgesine yönelik saldırı planı hazırladı. Hazırlık planını yaparken bir de fotoğraf çektiren teröristler, 30 Nisan 2010 gecesi karakola saldırdı. Üç saat süren çatışmada karakol komutanı jandarma başçavuş Hasan Özüberk ve uzman çavuş Kemal Koçyiğit ile erler Adem Şimşek ve Ahmet Eyce saldırı sırasında, ağır yaralı çavuş Erman Aydın ise 20 gün sonra tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

 

16'SI ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıya 31 PKK'lının katıldığı belirlendi. O günden bu yana düzenlenen operasyonlarda saldırıya katılanların çoğu öldürüldü. 6'sı Tunceli kırsalında farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda, 5'i Bingöl, 3'ü Gümüşhane kırsalında öldürüldü. Kadın teröristlerden Rojen Gever ile Pelin Koçer'de 9 Temmuz'da Bingöl'ün Sancak köyü kırsalındaki operasyonda öldürüldü. Baskına katılanlardan 16'sı öldürülürken, 3'ü Bingöl, 2'si Gümüşhane kırsalında sağ olarak yakalandı. Böylece 31 teröristten 21'i etkisiz hale getirilmiş oldu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem