300 işçi eylem yaptı!

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan 300 maden işçisi ocağa girmeyerek eylem başlattı. Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan Genel Maden İş Sendikası (GMİS) üyesi 300 maden işçisi ocağa

300 işçi eylem yaptı!

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan 300 maden işçisi ocağa girmeyerek eylem başlattı. 

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan Genel Maden İş Sendikası (GMİS) üyesi 300 maden işçisi ocağa girmedi.

Gömü köyü girişinde toplanan maden işçileri, GMİS yönetimini protesto etti. Maden işçileri, Hema Endüstri A.Ş.'de çalışan işçilerin sendikaya alınmamasını istedi. 

GMİS Amasra Şubesi Başkanı Hakkı Arslan, gerekirse Zonguldak'a kadar yürüyeceklerini ve ocağa girmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Bugüne kadar evdeki hanımımız gibi kurumumuzu da namusumuz olarak gördük.

Bundan sonra da bu böyle olacak. Sendika yönetimi Hema'nın patronunun ayağına giderek Hema çalışanlarını sendikaya alıyor. Bunu anlamış değiliz. 300 madenci arkadaşımız eylem başlattı ve ocağa girmedi. Amasra maden işçisi üretimden yanadır. Biz burada daha fazla kömür çıkartmanın peşindeyiz.

Sendika yönetiminde kafa kol ilişkileri var. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Bu yaşanan olaylar işçinin huzurunu bozmuştur. Kimsenin buna hakkı yok. Bir an önce yapılan yanlıştan geri dönülmesini bekliyoruz. Aksi takdirde asla geri adım atmayacağız. Maden işçisinin emeğiyle, ekmeğiyle kimsenin oynamaya hakkı yoktur." 

GMİS Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ise, şunları söyledi: "Biz burada Amasra'yı kimseye peşkeş çekmiyoruz. Sadece sendikamıza örgütleme işi yapıyoruz. Yani işçi arkadaşları sendikaya üye yapıyoruz.

Bunu bütün özel ocaklarda uyguluyoruz. Bu sadece buraya uygulanan bir şey değildir. Biz maden işçisinin yanındayız. Sizlerin hakkını da sonuna kadar savunuruz." 

Ocağa girmeyerek eylem başlatan maden işçileri GMİS yönetiminin Amasra'ya gelmesini talep etti. Maden işçileri GMİS yönetimi Amasra'ya gelmezse, Zonguldak'a kadar yürüyeceklerini ve sendika yönetimini istifaya davet edeceklerini ifade etti. 

AMASRA'YA GİTMEYECEĞİZ

Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Amasra'daki maden işçilerinin talepleri doğrultusunda Amasra'ya gitmeyeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim HEMA'da örgütlenme çalışmamız oldu. Armutçukta örgütlendik. Amasra ile ilgili örgütlenme çalışmamız var. Oradaki arkadaşları yanlış bilgilendirmişler. Maden işçisi başka bir maden işçisinin örgütlenmesine karşı çıkmaz. İşçi sınıfı örgüt olduğu sürece güçlüdür. Biz en başında bütün maden işçilerine, örgütsüz işçilerin GMİS çatısı altında toplama hedefinde

olduğunu söylemiştik. Amasra'daki arkadaşlarımızın, örgütsüz maden işçilerinin örgütlenmesine karşı duracağına ihtimal vermiyorum. Amasra'da arkadaşlarımız var, biz olayı oradan takip ediyoruz. Şimdilik Amasra'ya gitmeyeceğiz. Gidip gitmeyeceğimizi yönetim kurulu arkadaşlarımızla karar vereceğiz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler