30 milyar dolarlık anlaşma

Türkiye yeni yılda yeni diplomatik atak başlatacak. Avrupa Birliği ile ilişkiler yeniden masaya koyulurken, devlet başkanı olarak yılın ilk konuğu Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande olacak. 21 yıl sonra Paris'ten Ankara'ya gerçekleşecek ilk resmi ziy

30 milyar dolarlık anlaşma

Türkiye yeni yılda yeni diplomatik atak başlatacak. Avrupa Birliği ile ilişkiler yeniden masaya koyulurken, devlet başkanı olarak yılın ilk konuğu Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande olacak. 21 yıl sonra Paris'ten Ankara'ya gerçekleşecek ilk resmi ziyarette, Fransa'dan AB müzakerelerinde blokajın kaldırılması istenecek. "İki ülke ilişkilerinde büyük potansiyel var. Ancak uygulanan blokajlar bu potansiyelin harekete geçmesinin önünde engel oluyor. Blokajları kaldırın ilişkilerimiz gereken seviyeye ulaşsın" mesajı verilecek.

AB VE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

Edinilen bilgilere göre, ilk durak olarak Ankara'ya gelecek olan Hollande burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Hollande Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelecek.

Ankara'daki temaslar sırasında Hollande'a önemli mesajlar verilecek. Hollande'nin gündeminde siyasi konular kadar ekonomik işbirliği de olacak. Türkiye 22 milyar dolar yatırımla inşa edilmesi planlanan Sinop nükleer santralinde Japon-Fransız konsorsiyumu ile çalışma kararı almıştı. Enerji Bakanı Taner Yıldız da Fransız GDF şirketinin İskenderun'da santral kurmak istediğini belirterek, "Türkiye'de kömür santrali yatırımına da soyunuyorlar. 7-8 milyar Euro yatırım yapacaklar. Yatırımları için biz de onlara yerli kömür teklif ettik" İfadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler