"3 yıl vatansız yaşadım"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarının isminin önüne Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresinin yeniden konulması ile ilgili açıklamalarda bulundu."ÖNCEKİ GÜN TALİMATI VERDİK"Çözüm süreci dolayısıyla konjon

"3 yıl vatansız yaşadım"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarının isminin önüne Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresinin yeniden konulması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"ÖNCEKİ GÜN TALİMATI VERDİK"
Çözüm süreci dolayısıyla konjonktürü yanlış yerlere çekmek isteyenlerin buradan farklı bir algı yönetmeye çalıştıklarını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: ''Birilerinin bu anlamda algısına da herhangi bir leke getirmemek adına da logomuzun altında ay yıldızlığı bayrağın altında, Sağlık Bakanlığı'nın önüne de T.C. ibaresini koyacağız. Önceki gün bunun talimatını verdik. Bu anlamda bir tartışmayla kamuoyunun zihninin meşgul edilmesini doğru bulmuyorum.''

3 YIL VATANSIZ YAŞADIM
Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için çok çabaladığını, 1983 yılında Meriç Nehri'ni kaçak geçerek Türkiye'ye geldiğini ve İstanbul'da üç yıl vatansız olarak yaşadığını anlattı. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldırmakla suçlanmasının kendisini çok üzdüğünü söyledi.

'ANA VATANIN EVLADI OLMAKTAN ONUR DUYDUM'
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ''Bizde bir söz vardır: 'Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz' diye. Ben kimliğimden, bu ülkenin vatandaşı olmaktan, ana vatanın bir evladı olmaktan, bunun için yaptığım mücadeleden hep onur duydum. Dolayısıyla bu milletin bir ferdi olmaktan, bu millete hizmet ediyor olmaktan da onur duyuyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler