3 tümgeneral darbe girişiminden tutuklandı

Mahkemeye sevk edilen 3 tümgeneral tutuklandı.

3 tümgeneral darbe girişiminden tutuklandı
3 tümgeneral ve 1 tümamiral, Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesi alındıktan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, 3 tümgeneral hakkında tutuklama kararı verildi

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde hazırlanan 'atamalar listesi'nde isimleri yer alan, kapatılan GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı Tümgeneral Gürsel Öztürk, 3. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'ndan YAŞ kararıyla emekli edilen Tümgeneral Tayyar Süngü ve İstanbul İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan YAŞ kararıyla emekli edilen Tümgeneral Veli Yıldırım, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklandı.

İstanbul Tersanesi Komutanı Tümamiral Ahmet Çakır ise Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, darbe sonrası için hazırlanan 450 kişilik "atamalar listesi"nde isimlerinin karşısında mevcut görevini devam ettireceğini ilişkin "devam" yazılı olduğu için 3 tümgeneral 1 tümamiral gözaltına alınmışdı. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler