3 şehidimizin kimliği belirlendi

Siirt'in Pervari İlçesi'nde, jandarma karakoluna PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin İzmirli olduğu ortaya çıktı. Saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat (41) ile Jandarma Er Önd

3 şehidimizin kimliği belirlendi

Siirt'in Pervari İlçesi'nde, jandarma karakoluna PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin İzmirli olduğu ortaya çıktı. Saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat (41) ile Jandarma Er Önder Turgay'ın İzmir'deki evlerine ateş düştü.

Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Belenoluk Jandarma Karakolu'na, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık verdiği saldırıda 5 asker şehit düştü. Gece saatlerinde şehit düşen 2 askerin memleketlerinin İzmir olduğu belirlendi. Buca ve Bayındır İlçeleri'nde yaşayan şehitlerin evlerine acı haber gece saatlerinde ulaştı.

ÇOK SEVDİĞİ DAĞLARA GİTMİŞTİ

İlk haber Bayındır İlçesi'ne bağlı Zeytinova Beldesi'nde yaşayan saldırıya uğrayan karakolun Komutanı da olan Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın baba evine ulaştı. Yaş haddi nedeniyle 2 yıl sonra emekli olacağı öğrenilen ve 2 buçuk ay önce Siirt'e tayini çıkan Şehit Erdal Canbulat'ın babası Mustafa Canbulat'ı 3 ay önce kaybettiği belirtildi. Bu nedenle, ambulans eşliğinde beldeye gelen askeri yetkililer acı haberi 3 ay önce eşini de kaybeden Emine Canbulat'a verdi. Emine Canbulat ile birlikte ağabeyinin şehit olduğunu öğrenip annesinin evine gelen Emine Dinçol ve erkek kardeşi Mustafa Canbulat da gözyaşlarını tutamadı. Askeri yetkililer daha sonra şehidin eşine acılı haberi ulaştırdı. Şehidin 2 çocuğunun annesi olan Özlem Canbulat'ın Ödemiş'e bağlı Umurbey Mahallesi Beyazıt Sokak'ta babasının yanında bulunması nedeniyle yetkililer buraya gitti. Acı haberi alan ve gözyaşlarına hakim olamayan Özlem Canbulat'ın akşam telefonla eşiyle görüştüğü öğrenildi. Özlem Canbulat'ın yakınları, telefon konuşmasında, şehidin, "Dağlar bana bakıyor, ben dağlara bakıyorum. Dağları çok seviyorum" dediğini ifade etti.

İKİNCİ ŞEHİT BUCA'DA

İlk şehit haberinin ardından bir acı haber de İzmir'in Buca İlçesi 684/5 sokakta oturan Jandarma Er Önder Turgay'ın evine düştü. Yine askeri yetkililer tarafından verilen acı haber üzerine şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Mardinli olan şehit erin yakınları acı haberi alınca eve akın etti, büyük üzüntü yaşadı. Mobilyacılık yapan Abdülkadir Turgay'ın 6 çocuğundan biri olan Önder Turgay'ın 6 aylık asker olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler