3 hırsızlıkta aynı kıyefet yakalattı!

Adana'da 3 ayrı dükkandan hırsızlık yaptığı ileri sürülen 3 kişiden biri, 3 suçunda da aynı kıyafeti giyince arkadaşlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre olay, 21 Ocak 2011 günü merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahall

3 hırsızlıkta aynı kıyefet yakalattı!

Adana'da 3 ayrı dükkandan hırsızlık yaptığı ileri sürülen 3 kişiden biri, 3 suçunda da aynı kıyafeti giyince arkadaşlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, 21 Ocak 2011 günü merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Y. (30), Mehmet Ali. K. (19) ile Murat Y. (21) gece kiraladıkları otomobille geldikleri bir dükkanın kilidini kırıp içeri girerek sigara ve para edecek değerli eşyaları çalarken polis tarafından suçüstü yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilen şahısların daha önce meydana gelen 2 hırsızlık olayını da işlemiş

olabilecekleri ihtimali üzerinde duruldu. 2 dükkanda bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis suçüstü yakalanan şahısların 2 dükkana giren kişiler olduğunu tespit etti. Hatta Murat Y.'nin yaptığı bütün hırsızlıklarda aynı kıyafeti giydiği ortaya çıktı. Polis, şahsın aynı kıyafet giymesinden ve güvenlik kamerasına yansıyan yüzlerinden zanlıları teşhis etti. Ayrıca şahısların hırsızlık yapmak için bir otomobil kiralama firmasından bin 500 lira karşılığında 1 aylığına otomobil kiraladıkları belirlendi.

Polis diğer 2 olayı da bu şahısların yaptığı tespitini daha da güçlendirmek için kiralanan otomobilin GPS kaydına bakarak hırsızlığın olduğu tarih ve saatlerde nerede olduklarını inceledi. Polis otomobilin hırsızlık yapılan dükkanların önünde olduğunu hem GPS'den hem de güvenlik kamerasından belirledi. Şahısların hırsızlık yaparak 15 bin lira para kazandıkları belirlendi. Polis şahısların kiralık araçla sadece Adana'da değil başka illerde de hırsızlık yapmış olabileceklerinden şüpheleniyor.

"GÜVENLİK KAMERASI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLEDİ"

Hırsızlık yaptığı ileri sürülen 3 şahsı güvenlik kameraları saniye saniye görüntüledi. Şahısların bir dükkana girdikten sora güvenlik kamerasını görünce yüzlerini gizlemeye, kamerayı sökmeye çalıştıkları görülüyor. Hırsızlardan birinin hep aynı kıyafetle hırsızlığa geldiği görülüyor. Hırsızların 3 güvenlik kamerasında da kapıları demir çubukla açtıkları ve içeri sürünerek girdikleri görülüyor. Zanlılardan Murat Y.'nin bugün adliyeye sevk edilirken de aynı kıyafeti giymesi dikkat çekti.

Zanlılardan biri gazetecilere "Çekin çekin beni ünlü yapın" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem