3. heyet bugün İmralı'da

Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da okunacak çağrısını almak üzere Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan BDP heyeti, bugün İmralı’ya gidecek. Kandil ve PKK’nın Avrupa kanadına yazdığ

3. heyet bugün İmralı'da

Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da okunacak çağrısını almak üzere Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan BDP heyeti, bugün İmralı’ya gidecek. 

Kandil ve PKK’nın Avrupa kanadına yazdığı mektupların cevabını alan Öcalan, kararını bugün açıklayacak. Öcalan’ın kararını almak için İmralı’ya bugün Demirtaş, Buldan ve Önder gidecek. Hükümetin bu defa BDP’nin “Eşbaşkanlar gitsin” ısrarını da dikkate alarak Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın yerine Demirtaş’ı tercih etmesi, BDP cephesinden bir jest olarak yorumlandı. 
 
Görüşmede, Öcalan’ın eylemsizlik ve ardından PKK’nın sınır dışına çekilme kararını iletmesi bekleniyor. Kandil, Avrupa ve BDP’den tam destek alan Öcalan’ın mesajı 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılacak Nevruz kutlamasında okunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler