3 günde 457 hedef vuruldu!

PKK kamplarına yönelik son yılların en büyük operasyonu olarak tanımlanan harekâta üçüncü günde de devam edildi.Hedefler ilk iki günde olduğu gibi üçüncü günde de tam isabetle vuruldu.Gece saatlerinde 181. Pars Filo, gündüz saatlerinde de 182. Atmaca Filo

3 günde 457 hedef vuruldu!

PKK kamplarına yönelik son yılların en büyük operasyonu olarak tanımlanan harekâta üçüncü günde de devam edildi.

Hedefler ilk iki günde olduğu gibi üçüncü günde de tam isabetle vuruldu.

Gece saatlerinde 181. Pars Filo, gündüz saatlerinde de 182. Atmaca Filo’nun pilotları örgüte büyük darbe vurdu. F-16 jetleriyle ilk gün 60, ikinci gün 28, önceki gün ise 20 hedef tam isabetle vuruldu. Üç gün boyunca 108 hedefi yerle bir eden pilotlar, emniyetle Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’ne döndüler. F-16 jetleri, insansız hava aracı Heron’lar ile ABD‘ye ait Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren insansız hava aracı Predator’ların belirlediği terörist kamplarına ve lojistik üslerine ait hedefleri vurdu.

Kesin sonuç birkaç gün sonra
İlk iki gün boyunca örgütün ana kamplarına yürütülen ağır bombardıman önceki gün Türkiye sınırına yakın kamplarına yönlenirken, Türkiye sınırına yakın Gara yoğun bombardımana maruz kaldı. Jetler daha önceden belirlenmiş uçaksavar mevzileri, lojistik üsler, kontrol merkezleri ve köprüleri, lazer güdümlü MK-82 ve MK-84 bombaları bırakarak tahrip etti.

Savaş jetlerinin baş hedefinde, PKK’nın iki numarası Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Rıza Altun ve Ali Haydar Kaytan’ın bulunduğu kamplar yer aldı. PKK’nın askeri üsleri ve karargâhlarının bulunduğu yapıların bombardımandan nasıl etkilendiği, insansız hava araçlarının bölgeye yapacağı keşif uçuşlarıyla birkaç gün sonra belirlenecek.

Obüsler nefes aldırmadı
Hava harekâtıyla eş zamanlı olarak örgütün Türkiye sınırına yakın kamplarında ilk gün 168, ikinci gün 96, üçüncü gün de 85 hedef topçu atışlarıyla dövüldü. Önceki gün Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine yapılan topçu atışlarında Derecik, Tekeli ve Aktütün taburları kullanıldı. Bu taburlarda konuşlu 155 milimetrelik Fırtına obüsleri ile 203 milimetrelik M110 obüsleri, PKK kamplarını yoğun ateş altına aldı.
Topçu atışlarının dün de aralıklarla sürdüğü belirtildi. Askeri kaynaklar, hava harekâtının süreceğini ifade etti. Kaynaklar, kara harekâtının kısa süre içinde yapılmasının beklenmediğini, kara harekâtı yapılırsa hazırlıklarının yaklaşık 10 günü bulabileceğini vurguladı. Edinilen bilgiye göre, geniş kapsamlı kara harekâtı yerine Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait profesyonel birliklerin, örgütün Türkiye’ye giriş güzergâhlarına yerleştirilmesi ve burada ağır zayiat verdirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem