3 eve ateş düştü!

BURASI TEZKEREYE BİR GÜN KALA ŞEHİT OLANLARIN YERİ ŞIRNAK Beytüşşebap ilçesinde dün PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Er Onur Karakuş'un bir gün önce facebook'taki sayfasında, "Beytüşşebaptır burası batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala ş

3 eve ateş düştü!

BURASI TEZKEREYE BİR GÜN KALA ŞEHİT OLANLARIN YERİ

ŞIRNAK Beytüşşebap ilçesinde dün PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Er Onur Karakuş'un bir gün önce facebook'taki sayfasında, "Beytüşşebaptır burası batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri" diye yazdığı ortaya çıktı.

İstanbul'da oturan ve 1 Nisan 1989 doğumlu Onur Karakuş, dün uğradığı saldırıda şehit olmuştu. Karakuş'un facebooktaki sayfasında cuma günü saat 14.23'te duvarına şunları yazmıştı:

"Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların ucmaya kurtların yaşamaya korktuğu kato besta gabar dağlarının tam ortası. Şırnak beytüşşebaptır burası. Batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri. Not yazan onur karakuş....."

ŞEHİDİN EVİNDEN KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçise'nde PKK'lı teröristlerin dün gece roketatarlı saldırısında şehit olan 3 askerden 22 yaşındaki Yusuf Aktan'ın evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehit annesi Esiye Aktan, "Yusuf'um, 3 ay sonra yanımda olacaktı" diyerek feryat etti.

Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şükrü Oymak, yanındaki heyetle birlikte şehidin Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. 3 ay sonra askerliğini bitirmesi beklenirken, acı haberle yıkılan aile Yusuf'un bir elektrikçinin yanında çalıştığını, vatani görevini tamamladıktan sonra kendi adına işyeri açmayı planladığını söyledi.

Şehidin babası İbrahim Aktan, taziyeleri kabul ederken metanetli görünmeye çalıştı. 4 kardeşten en büyüğü olan şehit er Yusuf Aktan'ın askerden döndükten 3 ay sonra da 20 yaşındaki kardeşi İlyas'ın vatani görevini yapmak üzere askere gideceği öğrenildi.

Evde, oğlunun fotoğrafına sarılarak ağıtlar yakan şehidin annesi, "Yusufum cuma günü telefonla aradı. İyi olduğunu söyledi. Yavruma 3 ay sonra kavuşacaktım" diyerek, gözyaşı döktü.

ŞEHİT YÜZBAŞININ KÖYÜNDE HÜZÜN

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerce kurulan pusuda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Erdal Okur'un Tokat'taki köyünde büyük üzüntü yaşandı. Yüzbaşı'nın 2 ay önce tayinle Şırnak'a gittiği belirlendi.

Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 3 askerden biri olan Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul'un acı haberi İstanbul'da yaşayan annesi ve kardeşleri ile Ankara'da bulunan eşi ve Tokat'ın Turhal İlçesi'ne bağlı Ataköy'de bulunan yakınlarını yasa boğdu. 1.5 yıl önce Ankara'da Yasemin Okul ile evlenen şehit Jandarma Yüzbaşı Erdal Okur'un çocuğunun bulunmadığı ve 2 ay önce tayin ile Şırnak'a gittiği bildirildi. Tokatlı olmasına rağmen İstanbul'da doğup büyüyen Erdal Okur'un 4 çocuklu İsmet-Hanife Okur çiftinin en küçüğü olduğu belirlendi. Şehidin babası İsmet Okur'un yılar önce vefat ettiği, annesi Hanife Okur'un ise İstanbul'da işçi olarak çalışan ağabeyi Erdoğan Okul'un yanında kaldığı belirlendi. Şehidin ağabeylerinden Hilmi Okul'un ise astsubay emeklisi olduğu ve şu anda yurtdışında bulunduğu kaydedildi. Şehit yüzbaşının Ataköy'de yaşayan amcaoğulları Şevket ve Turgut Okul da acı haberi büyük bir üzüntü ile karşıladı. Acı haberin köye ulaşmasından sonra köy halkı yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin amca çocuklarının bulunduğu eve Türk bayrakları asıldı. İstanbul'da bulunan annesi ve kardeşleri ile Ankara'da bulunan eşi Yasemin Okul'un de cenaze için Turhal İlçesi'ne bağlı Ataköy'e gelmek üzere yola çıktıkları bildirildi. Bugün kente gelecek olan şehit Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul'un cenazesinin gece Turhal Devlet Hastanesi'nde bekletileceği ve yarın öğlen saatlerinde ilçe merkezine 16 kilometre mesafede bulunan Ataköy'de toprağa verileceği öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem