3 büyükşehir 4 il ve 16 yeni ilçe

Seçimlere kısa bir süre kala milletvekilleri ilçe ve il teklifleri için yarışa girdi. TBMM Başkanlığı’na  son iki haftada teklif yağdı ve 3 büyükşehir 4 yeni il ve 16 yeni ilçe kurulması istendi.Cizre ve Yüksekova’nın il yapılacağı yönündeki haberler, il

3 büyükşehir 4 il ve 16 yeni ilçe

Seçimlere kısa bir süre kala milletvekilleri ilçe ve il teklifleri için yarışa girdi. TBMM Başkanlığı’na  son iki haftada teklif yağdı ve 3 büyükşehir 4 yeni il ve 16 yeni ilçe kurulması istendi.

Cizre ve Yüksekova’nın il yapılacağı yönündeki haberler, il ve ilçe olmak isteyen yöreleri de harekete geçirdi. CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu:  Malatya ve Şanlıurfa’nın, CHP Denizli milletvekili Ali Rıza Ertemur da Denizli’nin Büyükşehir  olmasını istedi.

CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, Elbistan’ın, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır da Alanya’nın il olmasını önerdi. MHP’li Şandır ayrıca Tarsus’un da il yapılmasını ve Mersin’in Gülek, Huzurkent ve Yenice beldelerinin ilçe olmasını istedi. CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt de Ardahan’da  Hoçivan Hasköy adıyla bir ilçe kurulmasını önerdi.

ANKARA’YA BEŞ İLÇE
CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın’a bağlı Kozcağız beldesi için ilçe teklifi verdi. CHP Ankara milletvekili Yılmaz Ateş de Ankara’nın Temelli, Hasanoğlan, Batıkent, Yenikent, Çayyolu beldelerinin ilçe olmasını önerdi.

CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk, Taşucu’nun, CHP Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar ise Gözcüler ve Denizciler’in ilçe, İskenderun’un ise il yapılmasını istedi. MHP Hatay milletvekili Süleyman Çirkin de Hatay iline bağlı Payas adıyla yeni bir ilçe kurulması için teklif verdi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yeniceoba’nın MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da Tokat’a bağlı Üzümören beldesinin ilçe olmasını önerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem