3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 Kasım 2012 tarihinde şehit olan Seyit Yalçın'ın her yıl mezarını ziyaret eden arkadaşları Sadık Aparangil ve Caner Çelik de 4 Kasım'da şehit oldu.Kanser hastası annesini tedavi ettirmek için uzman çavuş olduktan sonra Hakk

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 Kasım 2012 tarihinde şehit olan Seyit Yalçın'ın her yıl mezarını ziyaret eden arkadaşları Sadık Aparangil ve Caner Çelik de 4 Kasım'da şehit oldu.

Kanser hastası annesini tedavi ettirmek için uzman çavuş olduktan sonra Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 8 Kasım 2012 tarihinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Seyit Yalçın'ın her yıl Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki mezarına ziyarete gelen silah arkadaşları Sadık Aparangil ve Caner Çelik bu yıl ziyaretine gelemedi. Sadık Aparangil ve Caner Çelik'in 4 Kasım'da şehit düşerken, Yalçın ailesi de büyük üzüntü yaşadı.

Şehit Seyit Yalçın'ın ağabeyi Ergün Yalçın, gösterdiği başarılar nedeniyle bordo bereliler timine seçilen kardeşinin Özel Kuvvetler Komutanlığında göreve başladığını belirterek, "İşini o kadar çok seviyordu. Nişanını dahi yarıda bırakarak elbisesini giyip göreve gitti. Biz gitme dememize rağmen nişanını yarıda bırakıp görevine gitti" dedi.

"SEYİT'İN İKİ ARKADAŞI ŞEHİT OLUNCA ÇOK ÜZÜLDÜK"

Kardeşi şehit olduktan sonra silah arkadaşlarının ölüm yıl dönümlerinde mezarını ziyaret ettiklerini ve mevlit okuttuklarını ifade eden Yalçın, "Daha önceki yıllarda gelip arkadaşları mevlit okutuyorlardı. Bizleri çok mutlu ediyorlardı. Bu yıl maalesef geçen hafta iki arkadaşı şehit oldu bir arkadaşı yaralandı. Onlar geçen yıl buradaydı. Burada beraber mezarında dua etmiştik. Onlar şehit olunca arkadaşları görevde maalesef gelemediler. Timden, kardeşimle beraber 3 kişi şehit oldu. Bir arkadaşı yaralandı. Seyit'in iki arkadaşı şehit olunca çok üzüldük, 2012 yılında nasıl üzülmüş isek aynı acıyı yaşadık. Bizi çok derinden üzdüler. İkisi de kardeşimin çok yakın arkadaşlarıydı. Geçen yıl mevlit okuttu. "seneye yine gelip ziyaret edeceğiz" dediler ama maalesef gelemediler. İkisi de şehit oldu. Çok üzgünüz, bizi derinden etkilediler" diye konuştu.

Kardeşi Seyit Yalçın'ın kanser hastası annesi için bir ev aldığını ve son taksitini 15 Kasım 2012 olduğunu ifade eden Yalçın, "Kardeşim annem için aldığı evin son taksidini ödeyemeden 8 Kasım 2012 tarihinde şehit oldu. Yine kardeşim annem hastaneye daha rahat gitsin diye bir de otomobil almıştı" dedi.

Evin bir odasını kardeşi için müze haline getirdiğini ifade eden Yalçın, "Kardeşimin bütün eşyalarını burada sergiliyoruz. Arkadaşları geldiğinde bu odada kalıyor, mevlidi bu odada okutuyorlardı" şeklinde konuştu.

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

3 arkadaş Kasım ayında şehit oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler