28 Şubat'ta da o çıktı !

Tanksız topsuz bir darbenin adıydı 28 Şubat. Ancak psikolojik harekat tanktan toptan daha büyük tahribat yaptı toplumda.Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılara Temmuz 1997 tarihli bir belge gönder

28 Şubat'ta da o çıktı !

Tanksız topsuz bir darbenin adıydı 28 Şubat. Ancak psikolojik harekat tanktan toptan daha büyük tahribat yaptı toplumda.

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcılara Temmuz 1997 tarihli bir belge gönderildi. Belgede Emekli Orgeneral Çetin Doğan 'ın Batı Çalışma Grubu başkanı olduğu dönemde psikolojik harekat için talimat verdiği ortaya çıktı.

Belgenin konusu "Psikolojik Harekat Faaliyet Planı" ve belgede Emekli Orgeneral Doğan, psikolojik harekat yapılması talimatı veriyor. Doğan imzalı belgede 6 Mayıs 1997 tarihli "Batı Harekat Konsepti" ve 27 Mayıs 1997 tarihli "Batı Eylem Planı"na atıfta bulunarak "Psikolojik Harekat Planı" çerçevesine alınacak tedbirler yer alıyor.

Belgede, ast makamların elde edecekleri belge ve bilgileri, komutanlıklar kanalı ile Batı Çalışma Gurubu'na iletmesi isteniyor. Doğan ayrıca, Psikolojik Harekat Planı'na dahil edilmesi gereken konuların, ilgili komutanlıklara bildirilmesini istiyor. Bu tekliflerin BÇG toplantısında ele alınarak karara bağlanacağı belirtiliyor.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın ulaştığı ve BÇG Teşkilat Yapısı'nı gösteren orijinal şemada, o dönem 'Korgeneral' rütbesiyle Genelkurmay Harekat Başkanı olan Çetin Doğan'ın imzası bulunuyor. İstanbul'dan gönderilen belgede ise aralarında 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Oğuz Kaleli'nin de bulunduğu birçok subayın parafı var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem