275 karakol yapılacak...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TOKİ tarafından ihalesi yapılmış, sözleşmeye bağlanan Milli Savunma ve İçişleri bakanlıklarına ait 275 karakolun ihale bedelinin, 1 milyar 455 milyon 701 bin lira olduğunu bildirdi. Yılmaz, MHP Ankara Milletvekili Özcan

275 karakol yapılacak...
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TOKİ tarafından ihalesi yapılmış, sözleşmeye bağlanan Milli Savunma ve İçişleri bakanlıklarına ait 275 karakolun ihale bedelinin, 1 milyar 455 milyon 701 bin lira olduğunu bildirdi.
 
Yılmaz, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin karakol ve kalekol inşaatlarına ilişkin yazılı soru önergesini cevaplandırdı.
 
İsmet Yılmaz, Karakol yapılacak bölgelerin seçiminde; diğer karakolların arazideki yerleri, terörist ve kaçakçı geçiş güzergahlarını kontrol etme, atış ve gözetleme imkanları, karakol bölgesinin inşaat imkanları, karakolun sınıra uzaklığı ve sınırı kontrol etme imkanı, karakol bölgesinin muhabere ve elektronik bilgi sistemi imkan ve kaabiliyetleri, seçilen karakol bölgesinin toprak yapısı, karakolun nehir taşmasından ve çığ düşmelerinden etkilenmemesi ile ilgili hususların dikkate alındığını kaydetti.
 
İhtiyaç duyulan bölgelerde eğitim ve sağlık tesisleri ile askeri lojmanlar, karakol ve benzerlerinin yapımı konusunda, TOKİ Başkanlığı'na görev verildiğini hatırlatan Yılmaz, bu doğrultuda TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında iç güvenlik sınır karakollarının yapımına ilişkin protokollerin imzalandığını vurguladı.
 
Yılmaz, TOKİ'nin, Kamu İhale Kanunu'na tabi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"İdarece ihalesi yapılmış, sözleşmeye bağlanan Milli Savunma ve İçişleri bakanlıklarına ait toplam 275 adet karakolun ihale bedeli, 1 milyar 455 milyon 701 bin 262 liradır. Diğer taraftan idarece yapımı gerçekleştirilen ve yapımı planlanan karakollar, salt karakol binası yapımından ibaret değildir. Söz konusu karakollara ulaşımı sağlayacak bağlantı ve hudut yollarının yapımı da karakol ihaleleri kapsamında yapılmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı protokolü kapsamında yaklaşık 70 kilometre olmak üzere toplam 820 kilometre yol inşaatı yapılmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem