27 saat sonra veda

İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan 16 il emniyet müdürü arasında bulunan ve Ergenekon Operasyonu’nu yöneten polis ekibinin başındaki Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, kararnamenin açıklanmasından ardından 27 saat sonra görevinden ayrıldı. Merke

27 saat sonra veda
İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan 16 il emniyet müdürü arasında bulunan ve Ergenekon Operasyonu’nu yöneten polis ekibinin başındaki Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, kararnamenin açıklanmasından ardından 27 saat sonra görevinden ayrıldı.
 
Merkeze alındığını dün sabah öğrenen Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş için bugün Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni yapıldı.
 
Emniyet teşkilatına teşekkür eden Aktaş, yaptığı veda konuşmada, kentte göreve 2 yıl önce başladığını hatırlatarak şöyle dedi:
 
"Sakarya’nın huzur ve güveni için görevlendirildik. Bu görevi büyük bir hassasiyet, gayretle yapmaya çalıştık. Güzel şeyler yaptığımıza inanarak içimiz rahat bugün buradan ayrılma zamanı. Gerçekten içim rahat. Güzel çalışmalar yaptık. Sakarya’nın huzuru ve güvenini ileri götürme noktasında güzel çalışmalar yaptık. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepiniz haklarınızı helal edin. Ben hakkımı helal ediyorum. Ayrılmayacağım, bir süre daha buradayım. Herkesle çok yakından vedalaşamadık ama bunun için fırsatımız olacak. Çok teşekkür ediyorum hepinize, saygılar sunuyorum Allaha ısmarladık."
 
Aktaş konuşmanın ardından tören için Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde toplanan Emniyet güçleri ve protokol üyeleriyle el sıkışarak, helallik istedi. Daha sonra sivil araçla Emniyet Müdürlüğü’nden ayrıldı.
 
Merkeze alınan Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 2007 yılında yapılan Ergenekon Operasyonu’nu düzenleyen ekibin önde gelen ismi konumundaydı. O dönem İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Aktaş’ın adı görevi sırasında birçok operasyonda sık gündeme geldi. Mustafa Aktaş, Ergenekon operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarda bizzat yer almasının yanı sıra bazı illerde Terör, Mali Suçlar, Güvenlik ve Organize Şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan Ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti. Mustafa Aktaş 2009 yılında Ağostos ayında yapılan terfi sonucunda Tokat Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem