27 adrese operasyon: 13 gözaltı

İstanbul'da 27 adrese düzenlenen DHKP-C ve PKK'ya yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin karıştıkları silahlı gasp olayları ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asa

27 adrese operasyon: 13 gözaltı

İstanbul'da 27 adrese düzenlenen DHKP-C ve PKK'ya yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin karıştıkları silahlı gasp olayları ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C ve PKK üyelerinin son 6 ayda gerçekleştirdiği silahlı soygun ve gasp olaylarına yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu terör örgütü DHKP-C ve PKK'ya yönelik Şişli, Beyoğlu, Zeytinburnu ile Fatih'teki 27 adrese, özel harekat ve helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, bazılarının terör örgütü DHKP-C ve PKK üyesi olduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 pompalı tüfek, 3 tabanca, kuru sıkıdan bozma tabanca, çok sayıda mermi ve 4 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ederken şahısların karıştığı silahlı gasp olayları ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, markete giren silahlı şüpheliler, kasaya yönelerek paraları alıyor. Bu sırda markette alışveriş yapan vatandaşlar ve çalışanlar paniğe kapılarak kaçışmaya başlıyor. Güvenlik kamerasına takılan bir şüpheli ise kasada sırasını bekleyen kadını gasp edeceği sırada şüphelilerin olay yerine girmesiyle uzaklaşıyor. Şüpheliler gasp olayını gerçekleştirip marketten kaçtıktan sonra diğer şüpheli de hiç bir şey olamamış gibi marketten çıkıyor. Maskeli şüpheliler bu kez bir başka işyerinde güvenlik kamerasına yakalanıyor. Uzun namlulu silahlarla işyerine giren maskeli şüpheliler, paraları alarak kaçıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler