25 yıllık birikim bir telefonla gitti !

Teletokatçıların, emekli albaya oynadığı oyun pes dedirtti. Milyonlarca liralık vurgun yapan teletokatçıların yeni kurbanı İzmir'de yaşayan emekli Albay O.E. (51) oldu.Dolandırıcılar, iddiaya göre, O.E'yi geçtiğimiz ay savcı rolünde arayıp, Ergenekon Dava

25 yıllık birikim bir telefonla gitti !

Teletokatçıların, emekli albaya oynadığı oyun pes dedirtti. Milyonlarca liralık vurgun yapan teletokatçıların yeni kurbanı İzmir'de yaşayan emekli Albay O.E. (51) oldu.

Dolandırıcılar, iddiaya göre, O.E'yi geçtiğimiz ay savcı rolünde arayıp, Ergenekon Davası'nda adının geçtiğini ve ifade için adliyeye gelmesi gerektiğini söyledi. Teletokatçı, emekli albaydan tüm birikimini güvenlik ve takip amacıyla vereceği hesaba göndermesini, bu arada da kimseyle telefonla ve yüz yüze görüşmemesini istedi. Dehşete düşen talihsiz adam, bankadaki 25 yıllık birikimini çekip, dolandırıcının verdiği hesaba gönderdi.

‘NASIL KANARSIN'

Yaşadığı panikle tokatçıyı savcı sanan O.E, aradan bir hafta geçmesine rağmen arayan olmayınca konuyu eşiyle paylaştı. Eşinin, "Nasıl böyle bir oyuna kanarsın" diye karşılık verdiği talihsiz albay, dolandırıldığını anlayıp polise koştu. Talihsiz adam ifadesinde başına gelenleri şöyle anlattı:

"Cep telefonumdan aradılar. Suçluymuşum gibi bağıra bağıra konuşuyordu. Suçsuzsam bunu kapsamlı bir soruşturmayla ortaya çıkarabileceklerini söyledi. Hesaplarımın güvenliği için bankadaki tüm paramı verecekleri hesaba göndermemi istedi. Tüm birikimimi gönderdim. Ben kandım, kimse kanmasın." Olayla ilgili araştırma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler