2,5 milyon memura iyi haber

Hükümet, Devlet Memur ları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı dün TBMM'ye sevk etti.Hazırlık aşamasında sendikalar ile Çalışma Bakanlığı'nı karşı karşıya getiren 'rotasyon' düzenlemesinin o

2,5 milyon memura iyi haber

Hükümet, Devlet Memur ları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı dün TBMM'ye sevk etti.

Hazırlık aşamasında sendikalar ile Çalışma Bakanlığı'nı karşı karşıya getiren 'rotasyon' düzenlemesinin olmaması dikkat çekti.

Bakanlığın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere az gelişmiş bölgelerde doktor, öğretmen, mühendis, tekniker gibi çalışan bulmakta sıkıntı çekildiği gerekçesiyle gündeme getirdiği rotasyon önerisini sendikalar 'teşvik' şartıyla kabul edeceklerini bildirmişlerdi.

Maliye Bakanlığı'nın bu bölgelerde fazla ücrete itiraz etmesi üzerine hükümet, 'rotasyondan' 'şimdilik' vazgeçmiş görünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler