25 milletvekili başkan olursa seçim gelebilir

AK Parti'den Fatma Şahin Gaziantep'e, Sadullah Ergin Hatay'a, Mehmet Daniş Çanakkale'ye, Enver Yılmaz Ordu'ya, Özlem Yemişçi Çorlu'ya, Galip Ensarioğlu Diyarbakır'a aday gösterildi. Binali Yıldırım'ı İzmir'e, Hüseyin Tanrıverdi'nin Manisa'ya, Menderes Tür

25 milletvekili başkan olursa seçim gelebilir

AK Parti'den Fatma Şahin Gaziantep'e, Sadullah Ergin Hatay'a, Mehmet Daniş Çanakkale'ye, Enver Yılmaz Ordu'ya, Özlem Yemişçi Çorlu'ya, Galip Ensarioğlu Diyarbakır'a aday gösterildi. Binali Yıldırım'ı İzmir'e, Hüseyin Tanrıverdi'nin Manisa'ya, Menderes Türel'in de Antalya'ya aday göstermesi bekleniyor.

CHP'de Volkan Canalioğlu'nun Trabzon'a, Rıza Yalçınkaya'nın Bartın'a, Özgür Özel'in de Manisa'ya, Turgay Develi'nin de Adana'ya aday gösterileceği ifade ediliyor. Ankara için ise Aylin Nazlıaka ile Muharrem İnce'nin adı geçiyor.

MHP'de ise Ali Uzunırmak Aydın'a, Alim Işık Kütahya'ya, BDP'den Gültan Kışanak Diyarbakır'a, HDP'den Sırrı Süreyya Önder İstanbul'a, bağımsız Ahmet Türk ise Mardin'e aday gösterilmesi bekleniyor...

Adı geçen isimler seçilirse Meclis boşalacak, vekillikleri de düşecek. İki boş üyelikle birlikte boşalan milletvekilliği 27'ye ulaşırsa 3 ay içinde ara seçim gündeme gelebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler