25 AT 173 plakasının olayının aslı...

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’nin gündeminden düşmeyen terör olayları her geçen gün farklı bir boyut alıyor. Eli kanlı örgüt PKK, farklı eylemler ile güvenlik güçlerini yıpratmaya çalışırken TSK ve Emniyet İl Müdürlükleri yapmış oldukları art arta ope

25 AT 173 plakasının olayının aslı...

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’nin gündeminden düşmeyen terör olayları her geçen gün farklı bir boyut alıyor. Eli kanlı örgüt PKK, farklı eylemler ile güvenlik güçlerini yıpratmaya çalışırken TSK ve Emniyet İl Müdürlükleri yapmış oldukları art arta operasyonlar ile çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi. Haber61’in derlediği bilgiye göre; 7 Temmuz’da başlayan eylemlerin 5 Ağustos’a kadarki bilançosu 22 güvenlik görevlisi şehit olurken 260 terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

Son dönemlerde sosyal medyada bazı plakaların bölgede canlı bomba olarak kullanılacağı bilgisinin ise eski ve hatalı olduğu ortaya çıktı. 2012 yılının Ağustos ayında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmasına düşen 25 AT 173 plakalı araç bazı kişiler tarafından sosyal medyada yaygınlaştırılarak yeniymiş gibi sunuldu. Bu durumun üzerine bir anda yayılan kirli bilgi Trabzon’da tedirginlik yarattı.

Gerçek çok sonra ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü 2012 yılında 30 AL 284, 38 FH 725, 25 AT 173, 21 ET 628, 21 AK 730 bu plakalı araçların saldırılarda kullanıla bileceğini duyurmuştu. Aradan 3 yıl geçti ve bu araç plakaları başka bir araca aitmiş gibi tekrar sosyal medyada servisi edildi. İstihbarat birimlerinden edinilen bilgiye göre; bölgede sivillere yönelik herhangi bir terör saldırısının beklenmediği öğrenildi.

2012'deki haberi okumak için "BURAYA TIKLAYIN"

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem