2399 kişi Türkiye'ye sığındı!

İç savaşın yaşandığı Suriye'den kaçan 2399 kişi Türkiye'ye sığındı.

2399 kişi Türkiye'ye sığındı!

Suriye ordusu Halep'in kuzeyine kara harekatı başlattı. Yeni taarruz başarılı olursa, silahlı muhaliflerin kıskaca alınması ihtimali gündeme gelebilir. İran ve Suriye kaynakları ise silahlı muhaliflerin kentteki komutanlarının öldürüldüğünü duyurdular.

AFP'ye konuşan Suriyeli bir güvenlik yetkilisi ordunun Selahaddin semtinin batısından doğusuna doğru ilerlediğini kaydetti. Böylelikle semtin ikiye bölünmesi hedefleniyor.

Adı açıklanmayan yetkili, "Bazı bölgelerde direniş devam etse de, semtin kontrolünü ele geçirmek fazla uzun sürmeyecek" dedi.

Reuters ajansı ise silahlı muhaliflerin telsizlerden "ordu Selahaddin'e girdi" diye bağrıştıklarını ve tam bir kaos havasının hakim olduğunu bildirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise Selahaddin bölgesinde ordunun tam kontrolü sağladığını ve "teröristlerin" ağır kayıp verdiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem