23 Nisan için ilk tören Anıtkabir'de

Anıtkabir ve Birinci Meclis'teki törenlerin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek. TBMM Genel Kurulu, Çiçek başkanlığında saat 14.00'de özel gündemle toplanacak. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Çiçek bir

23 Nisan için ilk tören Anıtkabir'de
Anıtkabir ve Birinci Meclis'teki törenlerin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek.
 
TBMM Genel Kurulu, Çiçek başkanlığında saat 14.00'de özel gündemle toplanacak. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Çiçek bir konuşma yapacak. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile BDP temsilcisinin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in açılışının 94. yılına dair 10'ar dakikalık söz alması bekleniyor.
 
Özel oturumu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları ile yabancı misyon temsilcileri de izleyecek.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
 
TBMM'DE TÖREN DÜZENLENDİ
 
Törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı; saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, BDP Muş Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.
 
3 BOYUTLU OLARAK KURTULUŞ SAVAŞI ANLATILACAK
 
Çiçek ve eşi, akşam da Meclis'te 23 Nisan resepsiyonu verecek. Resepsiyon bu yıl bir ilke imza atacak. Her yıl Tören Salonu'nda gerçekleşen resepsiyon, bu yıl Şeref Salonu'nda olacak.
 
TBMM ana binanın ön cephesinde ise Kurtuluş Savaşı'nın ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatılacağı bir gösteri sunulacak. Bu gösteri, 24, 25, 26 ve 27 Nisan'da saat 21.00'de halka açık olarak tekrar edilecek.
 
Kutlamalar, havai fişek gösterisiyle de renklenecek.
 
ANITKABİR BUGÜN ÇOCUKLARIN
 
Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir güne hazırlandı. Anıtkabir'e gelen çocuklara balon, pamuk şeker ile Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı çizgi romanlar dağıtılacak. Atatürk ve Çocuk Dergisi, Çanakkale Şehitleri kitabı, Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan kartpostallar da çocuklara hediye edilecek.
 
Normalde saat 17.00'a kadar açık olan Anıtkabir, yarın saat 20.00'a kadar ziyarete açık tutulacak.
 
LİDERLERDEN 23 NİSAN MESAJI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:
 
TBMM, Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün, milletimizin egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. İnanıyoruz ki, hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek:
 
Ülkemizin geleceği onların ellerinde şekillenecektir.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan: İnanıyorum ki bugüne kadar ülkemizin önünde yeni ufuklar açan yüce Meclis'imiz, daha sivil, daha özgürlükçü bir Anayasa'yı yürürlüğe koyarak, demokrasisini güçlendirecek ve çocuklarımıza çok daha aydınlık bir gelecek armağan edecektir.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
 
Ulusal egemenliğin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Saltanata karşı içeride verilen mücadele ve mücadelenin ana ekseni hâkimiyeti milliye, milletin egemenliği. Bunun üzerine inşa edildi yedi düvelle yapılan kavga, bunun için mücadele yapıldı. Güç halktan alındı, halkla beraber mücadele edildi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:
 
23 Nisan, varlığımıza, birliğimize, tarihsel sürekliliğimize diş bileyen kanlı hesaplara karşı Türk milletinin şeref ve namus mücadelesidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler