23 gazeteci hayatını kaybetti !

Suriye'de Esed rejiminin Eylül ayındaki operasyonlarında basın sektöründe çalışan 23 kişi hayatını kaybetti.Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ülke genelinde basın mensuplarına yönelik ihlalleri açıkladığı raporunda, Esed rejiminin Eylül ayındaki operasy

23 gazeteci hayatını kaybetti !

Suriye'de Esed rejiminin Eylül ayındaki operasyonlarında basın sektöründe çalışan 23 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ülke genelinde basın mensuplarına yönelik ihlalleri açıkladığı raporunda, Esed rejiminin Eylül ayındaki operasyonlarında basın sektöründe çalışan 23 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Raporda, basın mensuplarını hedef alan saldırılarda "benzeri görülmemiş bir artış yaşandığı" belirtilerek, geçen ay düzenlenen saldırılarda 23 kişinin öldüğü ve en az 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, basına görüntü servis eden aktivistlerin birçoğunun ÖSO ve Esed rejimine bağlı birliklerin çatışmalarını görüntülediği sırada, bir kısmının keskin nişancı ateşiyle, bir kısmının da bombardımanda öldürüldüğü ifade edildi.

Öte yandan SNHR, muhalif silahlı gruplar tarafından yürütülen operasyonlarda ise 1 aktivistin öldüğünü 6 kişinin tutuklandığını kaydetti.

Örgüt, 5 ay önce Humus’a bağlı Kusayr ilçesinde silahlı muhalif bir grup tarafından kaçırılan İtalyan gazeteci Domenico Quirico ile Belçikalı akademisyen ve yazar Pierre Piccinin’in serbest bırakıldığını hatırlattı.

Basın mensuplarına karşı Suriye rejimine bağlı güçlerin uyguladıkları şiddetin son dönemde arttığını hatırlatan SNHR, hangi basın kuruluşu mensubu olursa olsun gazetecilere uygulanan her türlü baskı ve şiddeti kınamaya devam edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler