22 öğretmen hayatını kaybetti.

Van'daki 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

22 öğretmen hayatını kaybetti.

Van ve çevresinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk raporlarına göre, 22 öğretmen ve 8 öğrenci hayatını kaybetti. Gedikbulak Köyü'ndeki ilköğretim okulu tamamen yıkılırken, Van merkez, Erciş ve Muradiye'deki okullar ciddi hasar gördü.

Deprem, 23 Ekim 2011'de 13.41'de Van'da gerçekleşti. İlk incelemelere göre, Van merkez köylerinde 8 öğrencinin öldüğü, 6 öğrencinin yaralandığı bildirildi. Van merkezde 3, Erciş'te 19 olmak üzere toplam 22 öğretmenin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu'nun yıkılması dışında, tamamen yıkılan başka bir okul rapor edilmedi. Van, Erciş ve Muradiye'de birçok okul ağır ve hafif hasar gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların en kısa sürede eğitime hazır hale getirilmesi için çalışmalar yürütüyor. 37 mühendis, hasar tespiti ve inceleme için bölgeye gönderildi.

Deprem sırasında, yolda yürüyen 25 yaşındaki ilköğretim okulu öğretmeni Okay Yaşar, düşen bir beton parçası nedeniyle hayatını kaybetti. Yaşar, daha önce kan kanserini yenmişti.

Bir diğer trajedi, Tuşba İlköğretim Okulu öğretmeni Betül Can'ın ölümü oldu. Kazım Karabekir Caddesi'ndeki yıkılan binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybetti.

23 yaşındaki öğretmen Melike Atman da enkaz altında hayatını kaybetti. Atman, gerçek ailesini 1995'te Dinar depreminde kaybetmiş, daha sonra evlatlık alınmıştı.

Marmara Depremi'nde Avcılar'da enkaz altında kalan öğretmen Hanife Kaya, Van depreminde de 24 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Arvasi Kuran Kursu'nun çökmesi sonucu 10 erkek öğrencinin öldüğünü, 4 veya 5 öğrencinin enkaz altında olabileceğini bildirdi. Van merkezde 15 cami hasar gördü, Erciş Merkez Camii ve eski müftülük binası yıkıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem