2018'e kadar herkes ev sahibi olacak

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl Balıkesir’de 7. düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi başladı.HTEmlak'ın haberine göre; 7.Gelişen Kentler Zirvesi’ne GYODER Başkanı Aziz Torun’un yanı sıra Başbakan Yardımcısı Al

2018'e kadar herkes ev sahibi olacak

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl Balıkesir’de 7. düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi başladı.

HTEmlak'ın haberine göre; 7.Gelişen Kentler Zirvesi’ne GYODER Başkanı Aziz Torun’un yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Valisi Mustafa Yaman katıldı.

2018’E KADAR EV SAHİBİ OLANLARIN SAYISI ARTACAK

Türkiye’nin 2023’e kadar çok detaylı eylem planını hazırladıklarına dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bunlardan en önemlilerinden birinin de ülkemizde konut sahipliğinin artırılmasına yönelik olduğunu söyledi.

TAKVİM HAZIR SIRA UYGULAMADA

Ali Babacan, “2014 ve 2018 tarihlerini kapsayan kalkınma planı kapsamında bin 250 tane eylem planı geliştirdik. Bunların detayları ve takvimleri hazır. Sıra uygulamada. Bunlardan en önemlisi de konut sahipliğinin artırılmasına yönelik geliştirdiğimiz eylem planı. 2018’e kadar Türkiye’deki konut sahibi insan sayısını artırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadesinde bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KENDİ KAYNAKLARIMIZLA YAPIN

Kentsel dönüşümün yerli ve yenilikçi bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen Babacan, “Rekabeti ve sosyal uyumu geliştiren bir kentsel dönüşüm yapmalıyız. Yine dönüşümde yerli kaynaklarımızı ve teknolojiyi kullanmak önemli” dedi.

GÖLGE ETMEYİN YETER

Zirve hakkında da görüşlerini açıklayan Babacan, “Bu zirve ülkemiz için önemli bir konu. Çünkü kentler kalkınmadan ülkeler kalkınamaz. İnanıyorum ki bu zirve sonunda Balıkesir’e de çok güzel fikirler ve teklifler gelecek. Bölgenin çehresi otoyol ve köprü projeleri ile büyük ölçüde değişecek. Balıkesir’in gelişmesi işin doğal akışı. Şehrimiz için güzel projeler geliştirelim. Ama belki de her şeyden önemlisi gölge etmeyelim, engel olmayalım. Yatırımcının önünü açan, işini kolaylaştıran bir anlayış içinde olalım” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler