2015 yılında aramızdan ayrıldılar

Türkiye'de 2015, siyaset, sanat, edebiyat, spor camiası ve iş dünyasından kamuoyunun yakından tanıdığı bir çok ismin yaşamını yitirdiği bir yıl oldu.   Geçen yıl vefat edenler arasında, eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren ve Süleyman Demirel, eski Başba

2015 yılında aramızdan ayrıldılar
Türkiye'de 2015, siyaset, sanat, edebiyat, spor camiası ve iş dünyasından kamuoyunun yakından tanıdığı bir çok ismin yaşamını yitirdiği bir yıl oldu.
 
Geçen yıl vefat edenler arasında, eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren ve Süleyman Demirel, eski Başbakan Bülend Ulusu, yazar Yaşar Kemal, sanatçılar Kayahan, Zeki Alasya ve Levent Kırca gibi halkın yakından tanıdığı isimler yer alıyor.
 
Geçen yıl siyasette önemli görevlerde bulunan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren 7 Mayıs'ta, Ankara'da tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitirdi. Evren, 12 Eylül 1980 darbesi sırasında Cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı. Yine aynı dönemde Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüten ve Kenan Evren'le birlikte "anayasayı ve TBMM'yi ortadan kaldırmakla" suçlanan Tahsin Şahinkaya da 2015'te yaşamını yitirdi. Evren ve Şahinkaya vefat ettiklerinde 12 Eylül'le ilgili yargı süreci devam ediyordu. 
 
Türk siyasetinin renkli isimlerinden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de geçen yıl hayatını kaybedenler arasındaydı. Siyasetin her kademesinde 40 yıla yakın aktif rol üstlenen Demirel, tedavi gördüğü hastanede solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle 17 Haziran'da vefat etti.
 
12 Eylül askeri darbe döneminin Başbakanı Saim Bülend Ulusu, eski bakanlardan Kamran İnan  ve  Ekrem Pakdemirli de 2015'te hayatını kaybeden politikacılar arasındaydı.
 
- Sanat ve edebiyat dünyasından önemli kayıplar
 
2015, sanat ve edebiyat dünyasında da bir çok ünlünün hayatını kaybettiği yıl oldu. 
 
"İnce Memed" ve "Yılanı Öldürseler" kitaplarının yazarı ve 2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülü sahibi yazar Yaşar Kemal 28 Şubat'ta, organ yetmezliği sebebiyle vefat etti.
 
Ayrıca, sanatçı ve söz yazarı Kayahan 3 Nisan'da,  tiyatro sanatçısı Zeki Alasya 8 Mayıs'ta, yazar Afet Ilgaz 16 Ocak'ta, tiyatrocu Sümer Tilmaç 12 Haziran'da, yazar ve ressam Fikret Otyam 9 Ağustos'ta, tiyatrocu Levent Kırca 12 Ekim'de, yönetmen Memduh Ün ise 16 Ekim'de yaşamını yitirdi.
 
- Gazeteci ve yazarlardan vefat edenler
 
Duayen gazeteci ve yazar Çetin Altan 22 Ekim'de, 88 yaşında yaşama gözlerini yumdu. 
 
Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip ederken 31 Aralık'ta Medine'de kalp krizi geçirdi. Karakaya, Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibinin yoğun müdahalesini rağmen kurtarılamadı. Karakaya 58 yaşındaydı.
 
- Terör saldırıları sonucu hayatını kaybedenler
 
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart'ta İstanbul Çağlayan Adliyesindeki odasında teröristlerce rehin alınarak öldürülmesi uzun süre gündemden düşmedi.
 
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi 28 Kasım'da, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturması sürüyor.
 
Eski MİT mensubu Mahir Kaynak 14 Şubat'ta, bilim insanı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu 19 Nisan'da, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir 22 Eylül'de ve dünya ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam da 30 Ekim'de vefat etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler