2013'de sürücüler için uyuşturucu testi

Trafikte alkol testi tartışılırken, 2013’de sürücüler için alkolün yanı sıra uyuşturucu kontrolü de yapılacakYeni yıl ile birlikte trafik kontrollerinde sürücüler için alkolün yanı sıra uyuşturucu denetimi de yapılacak. Prototipi üretilen alkolmetre benze

2013'de sürücüler için uyuşturucu testi

Trafikte alkol testi tartışılırken, 2013’de sürücüler için alkolün yanı sıra uyuşturucu kontrolü de yapılacak

Yeni yıl ile birlikte trafik kontrollerinde sürücüler için alkolün yanı sıra uyuşturucu denetimi de yapılacak. Prototipi üretilen alkolmetre benzeri bir cihaz ile, kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı tespit edilecek. Bu kontrol de cihaza üfleme yöntemi ile yapılacak.
 
‘’Yasalara göre üflemek zorunlu değil’’ denilerek trafikte alkol testi tartışma konusu olurken, 2013 yılı programında yer alan hedeflere göre Emniyet Genel Müdürlüğü Ocak ayından itibaren trafikte uyuşturucu denetimine de başlayacak. Bu konuda 2013 programına ‘’Personel yol kenarı denetimlerinde, uyuşturucu madde kontrolünün yapılabilmesini teminen gerekli ekipmanlar ile donatılıp, uzmanlaştırılacaktır’’ denildi.
 
Yeni uygulama ile sürücüler ve şüphelenilen kişiler trafik polisi tarafından uyuşturucu yönünden de teste tabi tutulacak. Uyuşturucu kullanan sürücünün aracı trafikten men edilecek ve kişi de yargıya sevkedilecek.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 yılında ayrıca, sürücü eğitiminde pratik derslere ağırlık verilecek şekilde müfredat yenileyecek ve direksiyon sınavına önem verilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem