"2009'daki gibi darbe istemiyrum"

 Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam kampında vekillere yerel seçim uyarısında bulundu, “Aday tespitinde çok hassas davranacağız. 2009’daki tabloyu bir daha yaşamamalıyız” dedi CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEBİLİR Başbakan Erdoğan her fırsatta 2014 yerel

"2009'daki gibi darbe istemiyrum"

 

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam kampında vekillere yerel seçim uyarısında bulundu, “Aday tespitinde çok hassas davranacağız. 2009’daki tabloyu bir daha yaşamamalıyız” dedi
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEBİLİR
 
Başbakan Erdoğan her fırsatta 2014 yerel seçimlerinin önemine işaret ederken, parti kulislerinde bu seçimlerde alınacak sonucun Erdoğan’ın aynı yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olup olmama konusundaki kararını etkileyebileceği, 2015’teki genel seçimlere yönelik olarak da kamuoyunda önemli psikolojik etki yaratacağı konuşuluyor.
 
‘Kendi adamımıza değil’
 
Erdoğan 2014’teki yerel seçimlere verdiği önemi partisinin haftasonu Kızılcahamam’da gerçekleştirilen geleneksel istişare kampında da vurguladı ve AK Parti’nin oy oranının düşeceği bir tabloyu kesinlikle istemediğini net olarak ifade etti. Milletvekillerine, “2009’daki gibi bir darbe istemiyorum. Bu tabloyu bir daha yaşamamalıyız” uyarısında bulunan Erdoğan, belediye başkan adaylarının tespiti konusunda ise, “Ne erken ne geç olacak. Erken açıklarsak aday yıpranır, geç açıklarsak da çalışacak vakti kalmaz. Onun için her şeyi zamanında yapmak lazım” dedi.
 
MİLLETVEKİLLERİ VE TEŞKİLATI UYARDI
 
Erdoğan, seçimlerde başarı için milletvekilleri ve teşkilatlardan “kendilerine yakın isimleri” değil, gerçekten halkın gönlünde olan, partinin oy oranına olumlu katkı sağlayacak aday isimleri üzerinde durmalarını isterken, “Rica ediyorum, kendi adamımızda değil, bizim adamımızda, halkın gönlünde olan adaylarda ısrar edelim” diye konuştu.
 
“Hiç muhalif yok mu?”
 
Bakanlarıyla birlikte milletvekillerinden gelen soruları yanıtlayan Erdoğan, Oğuz Kaan Köksal’ın, tüm bakanlar ile grup başkanvekillerine övdüğü konuşmasına esprili bir dille takıldı. Köksal’ın, her bakanın milletvekillerinden gelen sorun ve telefonlara anında yanıt verdiğini, grup başkanvekillerinin de çok iyi çalıştıklarını ifade etmesi üzerine Erdoğan’ın, salondakileri işaret ederek Köksal’a, “Bunların arasında hiç muhalif yok mu? Herkesin adına beğenilerini ifade ediyorsun?” diye sorduğu öğrenildi. Erdoğan’ın, Köksal’a yönelttiği bu soruya salondakiler “alkışlarla” yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler