200 lirayı beğenmeyince...

Konya’da bir restoranda eğlendikten sonra eve gitmek için mekandan ayrılan 2 kişiyi araçlarına alan 3 şüpheli, şahısların boğazlarına bıçak dayayıp 16 bin lira ve bir cep telefonunu gasp etti. Polis, 3 gaspçıyı ve aracı kiralayan şahsı yakalayarak gözaltı

200 lirayı beğenmeyince...

Konya’da bir restoranda eğlendikten sonra eve gitmek için mekandan ayrılan 2 kişiyi araçlarına alan 3 şüpheli, şahısların boğazlarına bıçak dayayıp 16 bin lira ve bir cep telefonunu gasp etti. Polis, 3 gaspçıyı ve aracı kiralayan şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Olay, 23 Ocak tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Doktor Ahmet Özcan Caddesinde bulunan bir restoran önünde meydana geldi. Hüseyin B. ve Yılmaz D., gece yarısına kadar eğlendikten sonra eve gitmek için dışarı çıktı. 2 arkadaşın yanına beyaz bir otomobil yaklaşarak, eve götürme teklifinde bulundu. Gece olması nedeniyle teklifi kabul eden 2 arkadaş, içinde 3 kişinin bulunduğu otomobile bindi. Bir süre otomobille giden 2 arkadaştan Hüseyin B., otomobil sürücüsü Sami K'ye benzin alması için 200 lira bahşiş verdi. Sürücü ise verilen bahşişi, “Yardım ediyoruz, gerek yok” diyerek geri çevirdi. Merkez Karatay ilçesi Uluırmak Mahallesi'ne geldiklerinde araçta bulunan şüphelilerden Hasan Ali A. (25), Hüseyin B.'nin boğazına bıçak dayayarak ceplerinde bulunan yeni sattığı iş yerinin parası olan 16 bin lirayı, Yılmaz D'nin ise cep telefonunu gasp etti. Daha sonra 3 şüpheli, 2 arkadaşı araçtan indirerek kaçtı. Durumu polise bildiren 2 arkadaş, eşkalini verdikleri şüphelilerin yakalanmasını istedi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için bindikleri araçtan yola çıkarak çalışma başlattı. Kiralık araç kullandıkları ortaya çıkan ve 1 aydır ailelerinin yanına dahi gitmeyen şüpheliler Hasan Ali A. (21), Sami K. (25),H.C. (17) ile aracı kiralayan İsmail Y. (20) polis tarafından yakalandı.

Paraları paylaştıkları ileri sürülen şüphelilerden Hasan Ali A. ile Sami K'nin gasp ettikleri paralarla kendilerine aynı kıyafetlerden aldıkları, bir kısmıyla ise Alanya ve Denizli'de tatil yaptıkları ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2'sinin aynı kıyafetleri giymesi dikkat çekti. Şüphelilerden gasp olayın karışan 3'ü tutuklanırken, aracı kiralayan İsmail Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem