200 bin dul kadına maaş

 Haziranda 146 bin kadına 250 lira ödenirken, bu rakam ağustosta 200 bine çıktı. Maaşlar bayramdan önce yatırılacak. Hükümetin, eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için başlattığı, ‘iki ayda bir 500 lira maaş’ uygulamasına rekor başvuru geldi. Mart ay

200 bin dul kadına maaş

 

Haziranda 146 bin kadına 250 lira ödenirken, bu rakam ağustosta 200 bine çıktı. Maaşlar bayramdan önce yatırılacak. Hükümetin, eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlar için başlattığı, ‘iki ayda bir 500 lira maaş’ uygulamasına rekor başvuru geldi. Mart ayından bu yana 300 bine yakın dul kadın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından maaş talebinde bulundu.

 

Haziran ayında 146 bin kadına 250 bin lira maaş ödenirken, bu ay sayı 200 bine yükseldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, projenin amacına ulaştığına işaret ederek, “Eşini kaybeden kadınlarımıza maaş uygulamasında ulaşılamayan muhtaç kalmasın istiyoruz. Bu yüzden her başvuruyu titizlikle inceliyoruz. İhtiyaç sahibi ve şartları uyan kadınlara ilk ay 250 lira daha sonra 3 ayda bir 500 lira yatırıyoruz” bilgisini verdi.

 

55 bin kişiye ret

Maaş uygulamasında ikinci ödeme bu ay içinde yapılacak. Verilen bilgiye göre ödemer bayram öncesinde gerçekleşecek. Bu arada, bugüne kadar yapılan incelemeler sırasında sevgilisi bulunan, anne babasının yanında yaşayan ve gerekli şartları taşımayan 55 binden fazla kadının maaş isteği geri çevrildi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu maaşa müracaatta süre sınırlaması bulunmuyor. Evlenen, maaşlı bir iş bulan kadınların maaşları ise iptal edilecek.

 

Evlere ziyaret yapılıyor

Başvurular, bir dilekçe ile il ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına yapılabiliyor. Burada alınan talebin ardından kadınların evlerine ziyaretler gerçekleştiriliyor. Komşularından istihbarat toplanıyor. Ardından ilgili fonda biriken 200 milyon liralık kaynaktan maaşlar bağlanıyor. Maaşlar Ziraat Bankası ve PTT’den alınabiliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem