20 yıl önce çaldığı bisikleti geri getirdi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yaşayan elektrik ustasının 20 yıl önce çalınan bisikleti, üzerinde özür notuyla birlikte evinin önüne geri bırakıldı.İlçede 30 yıldır elektrikçilik yapan 59 yaşındaki Seyfi Çabuk'un işe gitmek için kullandığı bisikleti yakl

20 yıl önce çaldığı bisikleti geri getirdi


Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yaşayan elektrik ustasının 20 yıl önce çalınan bisikleti, üzerinde özür notuyla birlikte evinin önüne geri bırakıldı.

İlçede 30 yıldır elektrikçilik yapan 59 yaşındaki Seyfi Çabuk'un işe gitmek için kullandığı bisikleti yaklaşık 20 yıl önce Büyükliman Mahallesi'ndeki evinin önünden çalındı. O tarihlerde başka bir ulaşım aracı olmadığı için uzak mesafedeki işlere dahi yürüyerek gitmek zorunda kalan Çabuk, aradan geçen süreye rağmen geçtiğimiz günlerde bisikletini evin önünde görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Seyfi Çabuk,  yaptığı açıklamada, bisikletin çalındığı tarihi bile hatırlamakta zorluk çektiğini ifade ederek, "Bana ait olan bisiklet 20 yıl önce kaybolmuştu. Bir kaç gün önce sabah evden iş yerime giderken bir bisikletin kapının önünde olduğunu fark ettim. Üzerinde bulunan notta, 'bu bisikleti 20 yıl önce evinizin merdiveninden aldım ve bugün geri getirdim. Hakkınızı helal edin' şeklinde bir not bulunuyordu. Bu duruma ailece çok şaşırdık" diye konuştu.

Bisikleti çalan kişinin yıllar sonra geri getirmesine anlam vermekte zorlandıklarını dile getiren Çabuk, şöyle devam etti:

"Bisikleti zaten unutmuştum. Herhalde o zaman bunu yapan kişi çocuktu ve heves etti. Kim olduğunu bilemiyoruz ama bunu alanın o zamanlar çocuk olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir ihtimalde büyüdükten sonra böyle bir şey yaptığına pişman oldu ve geri getirdi. Geçen sürede bekar olan 3 çocuğum evlendi, torunlarım oldu. Bunun dışında emekli oldum ve çok şükür iki araba sahibiyim. Yani o zaman çok ihtiyaç duyduğumuz bu bisiklet şu anda bize katkı sağlamayacak ama manevi değeri çok büyük."

-Bisikleti yedek lastikle bıraktı-

Çabuk, bisikletin biraz paslandığını ifade ederek, "Bisikleti geri bırakan kişi ayrıca üzerine bir de yedek lastik koymuş. Bisikletin arka lastiğinde bir sorun var. Herhalde nasıl aldıysam öyle bırakıyorum demek istedi. Mahalleden de bisikleti bırakırken kimse görmemiş. Muhtemelen gece herkes yattığında geldi ve gitti" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kişiden şikayetçi olmadığını belirten Çabuk, "Onu tanısam da tanımasam da hakkımı helal ediyorum. Buraya gelirse tanımak isterim. O yıllarda bisikletle işe gidip geliyordum ve çok da ihtiyacım vardı bisiklete. Ancak bugün artık her şey arabalarla oluyor" dedi.

-Ailenin ilk çalınan bisikleti değil-

Seyfi Çabuk'un eşi Nurten Çabuk ise olayın şaşkınlığını yaşamaya devam ettiklerini belirterek, bir oğlunun bisikletinin de 14 yıl önce aynı şekilde çalındığını söyledi.

Eşinin çalınan bisikletine o günlerde çok üzüldüklerini ifade eden Çabuk, şunları kaydetti:

"O zamanlar bisiklet eşim için çok önemliydi, işe onunla gidiyordu. Şimdi arabamız var ve bisiklete ihtiyacımız yok. Vicdanı olduğu için bisikleti geri getirdi ve bizi çok şaşırttı. Çocuklarımı ve gelinlerimi bilemem ama ben bu bisikleti ölene kadar saklayacağım. Eşim ve benim için çok büyük anısı var. Bu bisiklet sayesinde ekmek yedik. Bisikleti alanı gerçekten tanımak istiyoruz. Lütfen kim olursa olsun gelsin. Ben ona çay ve kahve yapıp yemek de yedireceğim, onu en güzel şekilde ağırlayacağım. Yeter ki bunu alan kişi bize gelsin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler