20 kanun maddesine onay!

Genel Kurulda, aralarında İran, Azerbaycan, İtalya, Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Moldova ve Mısır'ın bulunduğu ülkelerle imzalanan, kaçakçılık, organize suçlar, terörizmle mücadele, adli iş birliği, çevre, tarım, denizcilik, turizm, fikri

20 kanun maddesine onay!

Genel Kurulda, aralarında İran, Azerbaycan, İtalya, Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Moldova ve Mısır'ın bulunduğu ülkelerle imzalanan, kaçakçılık, organize suçlar, terörizmle mücadele, adli iş birliği, çevre, tarım, denizcilik, turizm, fikri haklar ve sosyal güvenlik konularını içeren uluslararası anlaşmalara ilişkin 20 tasarı yasalaştı.

Ayrıca, Güneydoğu Avrupa (GDA) Kültür Bakanları Konseyi Şartnamesi'nin, Türkiye ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının Türkiye Cumhuriyetindeki İşbirliği ve Faaliyetleri Hakkında Anlaşma'nın, Türkiye ile Asya Kalkınma Bankası Arasında Asya Kalkınma Bankasının Bölgesel Ofisinin Kurulmasına İlişkin Anlaşma'nın, Uluslararası Ticaret Finansmanı İslami Kurumu Kurucu Anlaşma'nın, Özel Sektörün Geliştirilmesi İslami Kurumu Kurucu Anlaşma'nın, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının Statüsünün, Uluslararası Denizcilik Örgütü Sözleşmesinde Yapılan Değişiklikler ile Güney Doğu Avrupa'da Yüksek Performanslı Bir Demiryolu Ağının Kurulması Konusunda Anlaşma'nın onaylanmalarının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları da kabul edildi.

Öte yandan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, Cinsel Taciz Suçlarından Cezanın Artırılması Hakkında Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi de Genel Kurulda kabul edildi.

Tasarıların kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, yarın saat 13.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler