2 milyon memura müjde

 AK Parti’nin 2023 manifestosundan 2 milyon memura, reform çıktı. Reformlarla memurlar arasındaki ücret adaletsizliğinin, ek ödemelerde karmaşıklığın giderilmesi, unvan enflasyonunun sona erdirilmesi amaçlanıyor. AK Parti’nin manifestosunda yer alan, ekon

2 milyon memura müjde

 

AK Parti’nin 2023 manifestosundan 2 milyon memura, reform çıktı. Reformlarla memurlar arasındaki ücret adaletsizliğinin, ek ödemelerde karmaşıklığın giderilmesi, unvan enflasyonunun sona erdirilmesi amaçlanıyor.
 
AK Parti’nin manifestosunda yer alan, ekonomi ile ilgili düzenlemelerin ayrıntıları netleşti. Toplam 63 maddelik yol haritasında yer alan ‘yeni bir kamu personel sistemi’ oluşturulmasına ilişkin reforma göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değiştirilecek.
 
Buna göre, ekonominin yol haritasının yeniden çizildiği düzenlemelerin başında yeni bir kamu personel sisteminin oluşturulması geliyor.
 
Söz konusu düzenleme ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık ortak bir çalışma yürütüyor. Çalışma çerçevesinde, halen kamu personelinin özlük ve sosyal haklarını düzenleyen 5 ayrı kanun masaya yatırıldı.
 
Söz konusu kanunlarda yer alan düzenlemelerin hepsi bir tek yasada toplanacak. Dolayısıyla işçiler, memurlar ve güvenlik personeli için ayrı ayrı bir kanun olmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem