2 kargo gemisi çarpıştı; 10 kişi kayıp

 Piri Reis ve Consouth isimli iki kargo gemisi Yunanistan açıklarında çarpıştı. Kaza sonucu batan Piri Reis'in mürettebatından 10 Suriyeli denizcinin kayıp olduğu bildirildi. Antigua bandıralı Consouth ile Cook Adaları bandıralı Piri Reis arasında meydana

2 kargo gemisi çarpıştı; 10 kişi kayıp

 

Piri Reis ve Consouth isimli iki kargo gemisi Yunanistan açıklarında çarpıştı. Kaza sonucu batan Piri Reis'in mürettebatından 10 Suriyeli denizcinin kayıp olduğu bildirildi.
 
Antigua bandıralı Consouth ile Cook Adaları bandıralı Piri Reis arasında meydana gelen kazanın sebebi henüz açıklanmadı.
 
Batan Piri Reis’in 17 kişilik Suriyeli mürettebatından yedisinin sağ kurtarıldığı, diğer 10 denizcinin kayıp olduğu ifade edildi. Kayatta kalan denizciler için havadan ve denizden arama çalışmaları başlatıldı.
 
Türkiye’den Malta’ya yükü olmadan seyreden Consouth’un 16 kişilik Rus, Filipinli ve Polonyalı mürettebatının ise kazada zarar görmediği bildirildi.
 
Yunanistan Denizcilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kazanın sabah saat 7’de, Mora Yarımadası’nın güneybatısında kıyıdan 125 kilometre açıkta meydana geldiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem