1.9 milyon öğrenci YGS'de ter dökecek

1 milyon 851 bin öğrencinin üniversite kapılarını aralamak için gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil 167 sınav merkezinde gerçekleşecek YGS, saat 10.00 başlayacak ve 160 dakika sürecek.Adayların g

1.9 milyon öğrenci YGS'de ter dökecek

1 milyon 851 bin öğrencinin üniversite kapılarını aralamak için gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil 167 sınav merkezinde gerçekleşecek YGS, saat 10.00 başlayacak ve 160 dakika sürecek.

Adayların güncel öğretim programlarından sorumlu olacağı YGS'de Türkçe'den 40, Tarih'ten 15, Coğrafya'dan 12, Felsefe'den 8 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden 5, Temel Matematik'ten 40, Fizik'ten 14, Kimya'dan 13, Biyoloji'den ise 13 soru yöneltilecek.

EN AZ 180 PUAN
Sosyal Bilimler testinde, YÖK'ün aldığı karar doğrultusunda ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile eğitim gören öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacak. Bu öğrencilere YGS'de Sosyal Bilimler testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru sorulacak.

Adayların, üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girebilmeleri için YGS'de bir puan türünden en az 180 almaları gerekiyor. YGS'de 140 ve 180 arasında puan alanlar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarıyla açık öğretim programlarını tercih edebilecek.

YGS sonuçları ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Başbakan'dan sınav hassasiyeti
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, YGS'ye giren öğrencilere başarılar diledi. Başbakan Erdoğan, bugün Eskişehir'deki programlarını sınavın tamamlanacağı saate kadar başlatmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, YGS'ye girecek öğrencilere başarılar dileyerek, "Sevgili öğrenciler, sınav her şey değildir, elinizden geleni yapın ama geleceğe güvenle bakın" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler