19 - 20 Mayıs tatil mi? Okullar kaç gün tatil olacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı, yaklaşırken okullarda ve iş yerlerinde ve okullarda kaç gün tatil olacağı merak konusu oldu. 20 Mayıs 2015 çarşamba tatil mi? 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedir? ve 19 Mayıs 2015 tatil

19 - 20 Mayıs tatil mi?  Okullar kaç gün tatil olacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı, yaklaşırken okullarda ve iş yerlerinde ve okullarda kaç gün tatil olacağı merak konusu oldu. 20 Mayıs 2015 çarşamba tatil mi? 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedir? ve 19 Mayıs 2015 tatil mi? 19 Mayıs kaç gün tatil olacak? 18 Mayıs'ta tatil olacak mı? soruların yanıtını haberimizden bulabilirsiniz...

20 Mayıs 2015'in resmi tatil yönetmeliğine göre tatil olmaması bekleniyor. Bu yıl 19 Mayıs 2015 salı günü resmi tatil olacakken, 20 Mayıs 2015 tatil olmayacak. 


2015 Yılının ilk resmi tatilin Nisan ayında başladı. Herkesin merak ettiği dini ve resmi bayramlar nedeni ile yaptığımız 2015 yılı resmi tatiller netlik kazandı. Buna göre, 2015 yılı içerisinde toplam 15,5 gün resmi tatil günü olacak. Bu yıl tatillerin 5 gününün hafta sonuna denk geliyor olması. Yıl içerisindeki resmi tatil toplamlarının az olmasına neden oldu.

İşte 2015 yılında resmi tatil olacak olan tarihler ve günler.

TATİL GÜNÜNÜN İSMİSÜREAYGÜN
YILBAŞI1. GÜN01 OCAKPERŞEMBE
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI1 GÜN23 NİSANPERŞEMBE
EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ*?1 GÜN?01 MAYIS?CUMA?
ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI1 GÜN19 MAYISSALI
RAMAZAN BAYRAMI AREFESi1/2 GÜN16 TemmuzPERŞEMBE
RAMAZAN BAYRAMI1. GÜN17 TEMMUZCUMA
RAMAZAN BAYRAMI2. GÜN18 TEMMUZCUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI3. GÜN19 TEMMUZPAZAR
ZAFER BAYRAMI1 GÜN30 AĞUSTOSPAZAR
KURBAN BAYRAMI AREFESi1/2 GÜN23 EYLÜLÇARŞAMBA
KURBAN BAYRAMI1. GÜN24 EYLÜLPERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI2. GÜN25 EYLÜLCUMA
KURBAN BAYRAMI3. GÜN26 EYLÜLCUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI4. GÜN27 EYLÜLPAZAR
CUMHURİYET BAYRAMI1,5 GÜN28 EKİM
29 EKİM
ÇARŞAMBA
PERŞEMBE

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'daMustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün itilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Tarihçe

20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesinden sonra Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı adını almıştır.

Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına" yazan ve "Sevgi Bayrağı" olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu'ndaki Tütün İskelesi'nden karaya çıkarılarak Samsun valisine verilir. Daha sonra bayrak, Cumhurbaşkanına sunulmak üzere genç atletlere teslim edilir. Samsun'dan yola çıkarılarak Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'den sonra, 19 Mayıs törenlerinde, Ankara'da Cumhurbaşkanına sunulur.

Cumhuriyet'le yaşıt olan bu kutlamalar sadece Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla Ankara'da gerçekleşmekle sınırlı kalmaz, ülke genelinde stadyumlarda kutlanırdı. Ama 2012'de, Mayıs ayında havanın soğuk olacağı ve bu açıdan öğrencilere ve vatandaşlara yük olmaması gerekçesiyle başkent Ankara dışındaki illerde, stadyumlarda kutlanması Mili eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nce okullara gönderilen bir yazıyla engellenmiştir. Bu karar cumhuriyetçi kesimin büyük tepkisiyle karşılaşmıştır. Bu konuda Alper Ayhan tarafından bir dava açılmış ve kazanılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem