18 günlük tatil geliyor

Türkiye, henüz resmi olarak açıklanmasa da Kurban Bayramı ile birlikte 9 günlük bir tatile hazırlanıyor.11 Ekim Cuma günü mesai saati bitiminin ardından başlayacak tatil 20 Ekim pazartesi günü sona erecek. Bu kadar tatil yetmez deyip 20 Ekim haftasında da

18 günlük tatil geliyor

Türkiye, henüz resmi olarak açıklanmasa da Kurban Bayramı ile birlikte 9 günlük bir tatile hazırlanıyor.

11 Ekim Cuma günü mesai saati bitiminin ardından başlayacak tatil 20 Ekim pazartesi günü sona erecek. Bu kadar tatil yetmez deyip 20 Ekim haftasında da yıllık izinlerini kullanacak tatilciler için bir sürpriz daha var: 29 Ekim tatili.

Salı gününe gelen 29 Ekim tatilini pazartesi ile birleştirenler alacakları 6 günlük yıllık izne karşın 12-30 Ekim arası tam 18 gün tatil yapabilecekler.

UZAK ÜLKELER TERCİH EDİLİYOR

Tatilsepeti.com'un yaptığı araştırmaya göre uzun süreli bu tatilde yurtdışına gitmek isteyen tatilciler, genelde uzak ülkeleri tercih ediyor.

Yapılan araştırmaya göre tatilcilerin bu dönemde gitmek istedikleri lokasyonlar listesinin ilk sırasında yüzde 31’lik oy oranıyla Phuket, Pattaya gibi Uzak Doğu ülkeleri yer alırken, ikinci sırada yüzde 18’lik oy oranıyla Amerika bulunuyor.

Araştırmaya bakıldığında ayrıca, çocuklu ailelerin ve Kurban Bayramı tatilini yıllık izinleriyle birleştiremeyen tatilcilerin genellikle yurtiçinde tatili tercih ettiği, en çok Fethiye’ye gitmeyi istedikleri görülüyor. Yüzde 33’lük en yüksek oy oranıyla Fethiye’nin ilk sırada bulunduğu yurtiçindeki tatil tercihleri listesinde ikinci sırayı ise yüzde 27’lik oy oranı ile KKTC alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem