+18 filmler için bakanlıktan flaş karar!

Destek alan filmlerin Türkiye’de vizyona girmesi de zorunlu olacakÖzel tiyatrolara destek için “genel ahlak kurallarına uygun” oyun sergileme şartı getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, benzer bir kriteri sinema filmleri için de uygulamaya koydu. “Sinema Fi

+18 filmler için bakanlıktan flaş karar!

Destek alan filmlerin Türkiye’de vizyona girmesi de zorunlu olacak

Özel tiyatrolara destek için “genel ahlak kurallarına uygun” oyun sergileme şartı getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, benzer bir kriteri sinema filmleri için de uygulamaya koydu. “Sinema Filmlerinin Desteklenmesi” yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, destek verilen sinema filmlerinin, “+18” ibareli olması durumunda bakanlık filme sağladığı desteği geri alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sinema Filmlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, ülke içinde yerleşik gerçek ve tüzel kişiler yönetmelikte öngörülen hükümler çerçevesinde destek başvurusunda bulunabilecek, yabancı yapımcılarla gerçekleştirilecek ortak yapımlarda yönetmen için bu koşul aranmayacak.

Destek için vizyon şartı
Yeni yönetmeliğe göre, yapım desteği sağlanmış sinema filmi projesinin senaryosunda proje bütünlüğünü bozacak nitelikteki esaslı değişiklikler olması ya da senarist değişikliği halinde Destekleme Kurulu’nun veya bakanlığın onay vermesi zorunlu olacak.
Yönetmelikteki en dikkat çekici değişiklik ise, sinema filmlerine de destek için “ahlak kriteri” getirilmesi oldu. Bu kapsamda destek verilen sinema filminin, 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun görüldüğüne dair işaret ve ibare kullanmasının zorunlu tutulması halinde, bu projeye sağlanan destek geri alınacak. Yönetmelik değişikliğine göre, destek alan sinema filmleri, mutlaka Türkiye’de vizyona girmek zorunda olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler