1700 asker PKK tarllarına girdi

 Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü PKK'nın finans kaynağı uyuşturucu ticaretine yönelik bugüne kadar yapılan en büyük operasyonun düzenlendiğini açıkladı. Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerindeki operasyonlara Jandarma ve Polis Özel Harekat timle

1700 asker PKK tarllarına girdi

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü PKK'nın finans kaynağı uyuşturucu ticaretine yönelik bugüne kadar yapılan en büyük operasyonun düzenlendiğini açıkladı. Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerindeki operasyonlara Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile geçici köy korucularının da aralarında bulunduğu toplam 1700 güvenlik görevlisi katıldı. 16 zırhlı aracın kullanıldığı operasyona 4 helikopter de havadan destek verdi.

 

Diyarbakır'da son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu bugün başlatıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü PKK'nın finans kaynağı uyuşturucuya yönelik bugüne kadarki en büyük oparasyonun düzenlendiğini belirtti. Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde 15 köyde bugün saat 04.00'de başlatılan operasyona, Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile geçici köy korucuları katılırken, helikopterler de havadan destek veriyor. 

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, söz konusu terör-uyuşturucu operasyonuyla, kanlı terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarına ve bu alanda kullandığı terör bağlantılı milis ve terörist yapılanmasına darbe vurulmasının planlandığını belirtti. Operasyonda PKK'nın en büyük finansman kaynaklarından olan uyuşturucu ekim, yetiştirme, işleme alanları da hedef alındı.

 

OPERASYONA 1700 PERSONEL, 4 HELİKOPTER, 16 ZIRHLI KATILIYOR


Diyarbakır'daki tüm güvenlik birimlerinin katılımı ile ortak planlı ve projeli bir şekilde uyuşturucu ekim alanları, yetiştiricileri ile bağlantıyı sağlayan terör örgütü PKK milis ve teröristlerine karşı yürütülen büyük uyuşturucu operasyonunun 50 kilometrekarelik bir alanda sürdürüldüğünü belirten Toprak, "Operasyona, terörün etki ettiği alanda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde sağlanan güvenlik çemberinde, Jandarma Bölge Komutanlığı uhdesindeki 31 Jandarma Özel Harekat ve Komando Timi, 7 Polis Özel Harekat Timi ve 17 geçici köy korucusu operasyon timi ile İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün başta narkotik ve kaçakçılık olmak üzere güvenlik, terör ve istihbarat birimlerinin görevlileri ve ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile oluşturulan uyuşturucu kenevir alanlarının imhasına yönelik uyuşturucu imha ekipleri katılıyor" dedi.

 

Operasyona katılan 55 timin 1700 güvenlik personelinden oluştuğunu belirten Vali Toprak, operasyona havadan ise 2 jandarma Sikorsky helikopteri, 2 polis Sikorsky helikopteri ile 10 jandarma zırhlı aracı, 6 emniyet zırhlı aracı ile diğer zırhlı araçların da destek verdiğini söyledi.

 

Vali Toprak, "Terör örgütünün uyuşturucu ektirdiği ve etkilediği alanlarda Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde bir taraftan terör örgütüne yönelik arama tarama faaliyeti gerçekleştirilirken, güvenliği alınan bölgelerde yaklaşık 1700 personelin katılımıyla başlatılan terör bağlantılı uyuşturucu operasyonu 3 ilçe ve 15 köyde devam etmektedir" dedi.

 

Vali Toprak, operasyon sonucuyla ilgili bilgilerine ise operasyonun bitiminden sonra verileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler