170 PKK'lı terörist teslim oldu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2012 yılı içinde kendiliğinden teslim olan PKK'lı terörist sayının 170 olduğunu açıkladı.Bakan Şahin özellikle son bir yılda terör örgütünde büyük bir kopuş yaşandığını ve bunun terör örgütünden kaçanların sayısından da b

170 PKK'lı terörist teslim oldu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2012 yılı içinde kendiliğinden teslim olan PKK'lı terörist sayının 170 olduğunu açıkladı.

Bakan Şahin özellikle son bir yılda terör örgütünde büyük bir kopuş yaşandığını ve bunun terör örgütünden kaçanların sayısından da belli olduğunu ifade etti.
 
İçişleri Bakan İdris Naim Şahin, PKK'dan kaçanların daha çok Kuzey Irak'tan gelip güvenlik güçlerine teslim olanlardan oluştuğunu ama yurt içinden de teslim olan PKK'lı sayısında bir artış olduğunu kaydetti.
 
BİNGÖL’DE ÇATIŞMA, 5 PKK’LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ 
 
Bingöl’ün Genç ilçesi kırsal kesiminde sabah saatlerinde çıkan ve halen devam eden çatışmada ölü ele geçirilen terörist sayısı 5'e yükseldi.
 
Alınan bilgiye göre; güvenlik güçleri, Genç ilçesi kırsalında kış üstlenmesine hazırlanan PKK’ya yönelik bölgede operasyon gerçekleştirdi. Bölgede sabah saatlerinde PKK’lı terörist ile sıcak temas sağlayan güvenlik güçleri 1’i kadın 2 teröristi silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirmişti. Sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden çatışmada 3 teröristin daha silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Devam eden çatışmada ölü olarak ele geçirilen terörist sayısı 5 oldu.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan açıklama: Bizim temel hedefimiz budur. Sayın Başbakanımızın da söylediği, terörün silahları bırakması halinde gündeme gelebilecek bir konudur. Yani terör örgütü bugün 'ben silahları bırakıyorum artık terör yapmaktan vazgeçtim' dediği zaman elbette bu konuda değerlendirmeler yapılabilir.
 
Bu konuda elbet adımlar atılabilir. Bizim derdimiz terörün bitmesi, silahların bırakılması, artık yeni şehitlerin gelmemesi, kanın durması, göz yaşının dinmesi, o zaman bunu sağlayacak nedir silahların bırakılmasıdır. Susturulması değil, çünkü silah susarsa bir zaman sonra yeniden ateşlenebilir, yeniden terör başlayabilir. O yüzden susması değil, silahların tamamen bırakılması, teslim edilmesidir.
 
Böyle bir sonuç olduğu taktirde elbette bu sonuca göre yeni adımlar atılabilir. Sayın Başbakanımızın söylediği de 'bazı kişilerin başka ülkelere gitmesi mümkün olabilir' şeklinde bu noktada bir değerlendirmesi var. Eğer terör örgütü silahları bırakırsa, teslim ederse, zannedersem Türk halkının yüzde 100'ü neredeyse Başbakanımızın bu dediğine, 'silahları bırakırlarsa siz de bu adımı atın, biz de sizi destekliyoruz' der. Tabi ideolojik siyaset yapan partiler hariç...
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem