17 bin takipçi mahkemelik etti

PhoneDog isimli bir Amerikan şirketi Twitter hesabı yüzünden eski çalışanıyla davalık oldu.The New York Times'ın haberine göre PhoneDog'da çalışan ve daha sonra ayrılan Noah Kravitz, 17 bin takipçisi bulunan Phonedog_Noah hesabını da işten ayrıldıktan son

17 bin takipçi mahkemelik etti

PhoneDog isimli bir Amerikan şirketi Twitter hesabı yüzünden eski çalışanıyla davalık oldu.

The New York Times'ın haberine göre PhoneDog'da çalışan ve daha sonra ayrılan Noah Kravitz, 17 bin takipçisi bulunan Phonedog_Noah hesabını da işten ayrıldıktan sonra kullanmaya devam etti.

Telif ve isim hakkını korumak adına eski çalışanını dava ettiğini dile getiren şirket ise Noah'tan 340 bin dolar istiyor.

Şirket, bu rakama 17 bin takipçisiden ulaşmış. Takipçilerini birim başına 2,5 dolar olarak değerlendiren şirket, 17 bin takipçiden toplam 340 bin dolara ulaşmış ve bu rakamı tazminat olarak Noah'tan talep ediyor.

Her ne kadar Noah, şirketten ayrıldığı Ekim 2010'da dostça yönetimle el sıkıştığını ve bu şekilde ayrıldığını dile getirse de, şirketten ayrılmasının üzerinden 8 ay geçmesiyle eski şirketinin kendisine açtığı davayı göğüslemek durumunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler