17 Aralık tahliyelerini değerlendirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturmasındaki tahliyelere ilişkin, "Soruşturma süreci içerisinde verilen tutuklama kararı veya verilen tahliye kararı tamamen mahkemenin takdirinde olan bir konudur" dedi.Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde partisinin se

17 Aralık tahliyelerini değerlendirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturmasındaki tahliyelere ilişkin, "Soruşturma süreci içerisinde verilen tutuklama kararı veya verilen tahliye kararı tamamen mahkemenin takdirinde olan bir konudur" dedi.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosu açılış törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ’’HSYK kanununda değişiklik yapılan düzenleme Anayasa’ya aykırı değildir. Anayasanın 159’uncu maddesi ve diğer maddeleri dikkate alınarak ve o maddelere uygun olarak yapılmış değişiklikleri içermektedir. Kanunun komisyon ve genel kurul görüşmeleri sırasında kamuoyundan gelen eleştireler dikkate alınarak pek çok değişiklik yapılmıştır. Görüşme süreci içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri olmuştur. Bu tavsiyeler doğrultusunda da değişiklikler yapılmıştır. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklik, Anayasanın 159 ve diğer maddelerine tamamen uygun bir değişikliktir. CHP’nin Anayasa Mahkemesine müracaat etmesi bizim için sürpriz değil. Bildiğimiz CHP’nin bir tekrarıdır. Her hadiseyi Anayasa Mahkemesine taşımayı, her değişikliği Anayasa Mahkemesine götürmeyi CHP bilginiz gibi alışkanlık haline getirmiştir. 12 yıldır biz CHP’yi bu alışkanlıklardan vazgeçiremedik. Alıştığımız bir CHP portresi çiziyor’’ dedi.

TAHLİYELER

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan 2 eski bakanın çocukları ile iş adamı Reza Zarrab’ın tahliye edilmeleriyle ilgili bir soruya da Bakan Bozdağ, ’’Sonuçta bir adli karardır. Soruşturma benim bildiğim kadarıyla devam ediyor. Soruşturma devam ettiği için şu aşamada bir şey söylememiz doğru olmaz. Soruşturma süreci içerisinde verilen tutuklama kararı veya verilen tahliye kararı tamamen mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Yani bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz’’ karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem