17 Aralık ile ilgili flaş gelişme

Türkiye'yi derinden sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonda oğulları gözaltına alınan ve görevlerinden istifa eden eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile iş adamı

17 Aralık ile ilgili flaş gelişme
Türkiye'yi derinden sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonda oğulları gözaltına alınan ve görevlerinden istifa eden eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile iş adamı Reza Zarrab'dan rüşvet aldığı iddia edilen eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında hazırlanan fezlekeler, savcılık tarafından Meclis'e gönderildi.
 
SAVCILIK ÖNCE ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİ, ANCAK BAKANLIK İADE ETTİ
 
"17 Aralık" soruşturmasını yürüten savcılar, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında fezleke hazırlamıştı. Fezlekeler savcılık tarafından Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Ancak Bakanlık, dört eski bakan hakkındaki fezlekeleri, usül eksiklikleri nedeniyle iade etti.
 
Usül eksikliğinin de "fezlekelerin Adalet Bakanlığı aracılığıyla değil, doğrudan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmesi gerektiği yönünde" 2011 yılında çıkarılan genelgeye uyulmaması olduğu belirtildi.
 
DOĞRUDAN TBMM'YE GÖNDERİLDİ
 
Bakanlığın geri gönderdiği fezlekeler, soruşturmayı yürüten savcının bağlı olduğu büronun başındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Cengiz Ali Cengiz Hacıosmanoğlu tarafından tekrar ele alındı. Savcı Hacıosmanoğlu usül eksikliklerini tamamlamasının ardından fezlekeleri bu sefer doğrudan yeniden TBMM'ye gönderdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler