16 yıl geçti; ama acılar hala taze

12 Kasım 1999'daki Düzce Depremin'de hayatını kaybedenler için Kaynaşlı'da anma programı düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlıklara akın etti.12 Kasım Düzce Depremi'nin acısı hala tazeliğini koruyor. Kaynaşlı ilçesinde vatandaşlar

16 yıl geçti; ama acılar hala taze

12 Kasım 1999'daki Düzce Depremin'de hayatını kaybedenler için Kaynaşlı'da anma programı düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlıklara akın etti.

12 Kasım Düzce Depremi'nin acısı hala tazeliğini koruyor. Kaynaşlı ilçesinde vatandaşlar depremde hayatını kaybeden yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Genç yaşında evladını depremde kaybeden acılı anne Elmas Şahin, oğlu Erkan Şahin'in amcasının oğlu İsmail Şahin ile depremde enkaz altında kaldığını belirterek "Oğlum çok gençti, daha 26 yaşındaydı. Biz de bilmiyoruz nasıl olduğunu. Evde değildi iş yerindeydi. Çok aradık, amcasının oğlu ile kucak kucağa kalmışlar binanın altında. Depremi hiç unutmadım. Acısı yeni gibi daha" dedi.

15 günde bir oğlunun mezarını ziyarete geldiğini söyleyen Elmas Şahin evladının daha yeni evli olduğunu belirterek "Evlat acısı çok zor" diye konuştu.

KIZLARINI KORUDU KENDİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Depremde hayatını kaybeden Çiğdem Aydın'ın kardeşi Özlem Özkan, "Deprem çok acı. Allah hepsinin yattığı yeri nur etsin. Ablam 2 kızı ile birlikte göçük altında kalmıştı. Kızları kurtuldu kendisi hayatını kaybetti. Kızlarını koltuğunun altına sıkıştırmış tülbendini de çocuklarının ağzına kapatmış tozdan etkilenmesinler diye kendisi tozlardan tıkanmış" diye konuştu.

Depremde yeğenini kaybeden Hava Özkan ise "Allah nur içinde yatırsın. 2 çocuğu vardı Allah onların ömürlerini uzatsın. Kızım kadar çok sevdiğim yeğenimdi" ifadelerini kullandı.

12 Kasım 1999'da Almanya'da olan ve ailesinden 1 hafta haber alamadığını söyleyen Ayşe Özkan depremde kaybettiği ablasını bugün mezarı başında ziyaret etti. Ayşe Özkan, "12 Kasım depreminde Ben Almanya'daydım 1 hafta çok zor günler geçirdim. Anneme, babama kimseye ulaşamadım. Şuurumu kaybetmiştim. 16 senedir acısı bitmedi" dedi.

Deprem şehitlerini ziyaret eden yakınları mezarlarını da temizlediler.

Kaynaşlı merkezinde düzenlenen törene protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende deprem afetinde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu, pilav dağıtıldı.

16 yıl geçti; ama acılar hala taze

16 yıl geçti; ama acılar hala taze

16 yıl geçti; ama acılar hala taze

16 yıl geçti; ama acılar hala taze

16 yıl geçti; ama acılar hala taze

16 yıl geçti; ama acılar hala taze

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem